ANNONS

Tulpaner och Feng Shui

/

Tulpaner, bästa tipsen!

IMG_4925 2

Kolla in min maffiga bukett jag fick på min namnsdag förra veckan! Wow säger jag bara! Finns det något som skvallrar så om våren som en bukett med färgglada tulpaner. Man blir ju lycklig långt in i själen! På tal om tulpaner så var jag i Höganäs igår och lärde mig allt om tulpaner tillsammans med Blomsterfrämjandet och Hanna Wendelbo. En underbart härlig start en onsdag morgon!

För dig som älskar tulpaner. Här kommer några tips om tulpaner och Feng Shui!

Tulpantips & Feng Shui 

  • Tulpaner tillhör träelementet och ger växtlighet till ett rum!
  • De har en spritsig grönska och jag som burkar prata om 3 olika färgsättningsgrupper, så tillhör tulpaner den färgstarka primärfärgsgruppen (brio och legofärger).
  • Tänk på de 5 elementen när du ska välja kulör på dina tulpaner. Gult, rött och orange ger eldelement till din inredningen. Lila tulpaner, vattenelement. Och väljer du vita eller ljusrosa får du metallelementet. Vilket fall – Våga välja färg! Buketter i blandade färger är vackert och piggar upp på vintern när vi behöver färg och glädje i vardagen.
  • Tänk på att det spelar stor roll vilken vas och kulör på blomman du väljer. En genomskinlig glasvas (vattenelement) gör att man ser vattnet och ger en fräsch känsla. Väljer du istället att placera buketten i som jag har ovan, brunt glas ger det ett jordat intryck. Detsamma om du väljer en keramikvas. Väljer du istället en täckt vit vas, och vita tulpaner, på ett vitt bord, så får du bara metallelement (och trä av grönskan såklart), när du kunde genom att välja lila tulpaner fått in även vattenelmentet, eller genom gula tulpaner fått in eld. Hänger ni med?
  • Fyll inte på med mycket vatten, ca 7 cm är lagom. För mycket vatten gör att tulpanerna drar iväg och blir långa.
  • Köp svenskodlade tulpaner för miljöns skull, så du vet att de inte åkt långväga för att komma hit.
  • Jag köper oftast 2 pkt tulpaner, sedan knipsar jag murgröna eller något annat städsegrönt i trädgården som olivkvistar eller lagerhägg och blandar upp mina tulpaner med. På så vis får jag mycket bukett för pengarna.

Ha en fin dag!

Stor kram
Jannice

Bild: Jannice Wistrand, Add Simplicity 

.

.

4
121

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00