ANNONS

Feng Shui analys på urbant radhus

/

Feng Shui analys på ett modernt urbant hem!

1400@60-40

Idag gör jag en Feng Shui analys på ett modernare hem. Vi börjar med en fantastisk bild och magisk trappa. Tänk på vad en trappa gör för rummet, ja hela hemmet i en inredning. Det blir en slags rörelse i rummet och beroende på vilken färg trappan fått, blir känslan olika. När man som här, använt sig av svart kulör är det viktigt att det kommer igen i inredningen så den inte står ensam. Valet av mörkbruna trappsteg som tar upp golvet hjälper dels till att bilda en helhet i hemmet, men också ger det en slags trygghet och lugn (jordelement) än om trappstegen varit vita eller svarta (mer otrygg känsla).

Tycker också mycket om hur man hängt tavlorna i trappdelen. Alltså genom att inte följa linjerna ”tripp,trapp, trull”  utan hängt dem rakt, bromsar de känslan av spiralen och balanserar upp flödet! Och så väggfärgen i gråblått, till det bruna och svarta, GAH så snyggt!!!

1400@60-43

Blankt vitt kök, ökar på flödet. Det mörkbruna golvet, väggfärgen och gardinerna bromsar. Fin balans. Den tydliga tvåsamheten på lamporna över köksön hjälper till att skapa ett ordnat intryck (det fantastiska med tvåsamhet).

Även här har man följt upp trägolvets kulör i tavelramarna. Ett grymt bra tips om man vill få en helhet och harmoni i sin inredning.

1400@60-41

Jag föredrar ju 99 gånger av 100 att man bör hänga gardiner på en skena upp i taket. Här är ett fint exempel på hur harmonisk det blir. Tycker också om hur fritt det blir från massa intryck. Känns elegant och sobert på samma gång.

Mönstrad duk, lugnas av tydlig tvåsamhet i lamporna över bordet, men även i tavlorna. En matta som håller om platsen lugnar och kompenserar flödet från de stora fönstren.

Vill du se mer av detta hem hittar du fler bilder här.

Ha en fin söndag!

Stor kram
Jannice

Ur Sköna hem nr 12 2019.
Bilder: Anna Nybleus

4
83

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00