Feng Shui analys på en 1800-talsdröm

Feng Shui analys våning från 1800-talet.

3200@60-4

Alltså, det här är sådan Feng Shui perfektion. Så makalöst vackert! Varför är det så inbjudande bra då?

Bas i vitt, mycket metallelement som jordas av den greige soffan, brun pläd och ockrafärgade kuddarna. Svarta kontraster ger vattenelement och behövs i en ljus inredning för att det ska bli tyngd. Buketten, träelement, så väl i materialet som i grönskan. Och se så stor skillnad de gula och orange blommorna på bordet gör. Eldelementet, som man inte behöver så mycket av för att skapa balans. MEN de behövs sååå mycket här! Tänk bort buketten på bordet och märk hur tomt det blir.

1400@60-45

Köket passar fantastiskt fint i stil med husets årtal. Fiskbensparketten jordar och det gör även strukturen och färgen i mattan. Åter igen, kontrasten svart ger tyngd och binder ihop köket med vardagsrummet. Snygg, harmoniskt och genomtänkt. Elden i blommorna på bordet och i mässingen på såväl knoppar, blandare, lampor och ljusstake. Runt bord, främjar goda samtal och ger en skön känsla till fyrkantigheten som ett kök ger (luckorna, spröjsen).

1400@60-46

Även hallen binds samman med de svarta glaspartierna. Den fina fiskbensparketten genomsyrar hela inredningen som bas! Tänk på det, håll inte på med en massa olika golv. Håll er till en max 2 i ett hem. Skippa trösklar och känn hur ett skönt flöde infinner sig.

Puffarna i okra skvallrar om färgvalet redan vid ingången och följs sedan som en röd tråd genom lägenheten.

Galet så vackert. Vill du se fler bilder? Kika in här!

Ha nu en fin dag! Här blir det 5 årskalas för Celine. Hon har fått bjuda in kompisar på pyjamasparty. Pizza, popcorn, filmmys, skattjakt är beställt.

Gulle! Inte lätt att fylla år 2 dagar innan julafton. Då får man dra ut på det och fira i slutet av januari, Kul det också! Långt firande säger man ju inte nej till!

Kram Jannice

 

Ur Sköna hem nr 13 2019. 
Fotograf Ann Nyblaeus

.

 

 

LOADING..