Visste du att vassa växter skapar…

Vassa växter och Feng Shui.

Visste du att vassa växter skapar vassa människor? I alla fall om man inreder efter den österländska läran Feng Shui. Det är inte för intet blomman ovan heter svärmors tunga. Den känns vass och inte direkt vänlig. Runda former har visat göra oss mer vänligt inställda. Där vi är som mest avklädda, badrummet och sovrummet, bör vi undvika denna sortens växter. Vem vill stöta i taggarna av en kaktus när man kommer ut från duschen?

Detta säger Feng Shuin om vassa växter:

• Växter med spetsiga blad får energierna i ett rum att flöda snabbare. Kanske behöver du bli mer aktiv? Skapa mer flow, tänk då uppåtriktade växter.

• Det är mer yang/power. Alltså hårdare, kantigare och vassare. Men se till så du ute skrämmer bort dina kunder, klienter eller vänner .

• Den spetsiga formen kan kännas ovänlig, så tänk på vad du placerar denna växt om du vill ha en i ditt hem eller på din arbetsplats.

Vem skulle exempelvis vilja krypa upp och mysa i den här soffan med dessa svärd i nacken? Inte jag.

Med dem orden önskar jag er en fin start på denna sista januari vecka. Visst har det väl varit en lång månad? Men på lördag är det februari och vi är en månad närmare vår. Jihoo!

Kram på er, Jannice

Bilder: ferijohan.comsucculentsnetwork.com

.

.