Hur vi påverkas av energiflödet i ett hem…

Stora fönster och energidrag.

700@80

Jag får många frågor kring det här med stora fönster och varför man inte trivs i energidraget det ger. Visst är det härligt med ljusinsläpp och energi i ett hem. Men problemet uppkommer mer när vi vill kunna koppla av och känna ro.

Det handlar inte om att utestänga ljuset i ett hem, utan att man måste kompensera upp stora fönster, för att bromsa det starka energiflöde som uppkommer av fönster. Det har ni säkert känt när man sitter i en soffa och har ett kallt fönster i nacken. Känslan är inte direkt skön. Dels av kraftpositionsynpunkt, men också ur ett flödes perspektiv. När det är vitt, kalt och kallt ute upplevs den känslan ännu mer, därför är det extra noga att arbeta med energibromsar denna årstid.

Då kan man som man gjort ovan, lägga en matta på golvet som håller om. Hänga upp gardiner som omhuldar när man vill kunna koppla av och minska energiflödet. En ton på väggarna skulle också hjälpa till och bromsa känslan av flöde i rummet och kompensera ett ljust rum med stora fönster.

Alltså summan av kardemumman. Stora fönster, tänk på att lugna, bromsa och kompensera detta på något sätt med; gardin, matta, stor lampa som hänger ner från taket, växter m.m. Det är balansen som ger harmonin till ett rum.

Ha en fin tisdag! Kika gärna in på min Instagram @addsimplicity där jag idag har ett fint tips till dig som är intresserad av allergivänliga smycken som också gör gott för världen!

Kram på er,
Jannice

Bild: House to home

.

.

 

  1. Anna skriver:

    Tack för ett intressant inlägg! Vi har precis byggt om vårt vedpannerum till tvättstuga men där är inga fönster men en stor ytterdörr. Vi funderar nu på att sätta in en helglasade dörr men blev lite tveksam nu. Fast i tvättstugan kanske man behöver lite energi. Eller skulle en dörr med fönster upptill vara bättre för energierna. Vi har fin utsikt utanför, så därför ville vi se mycket av den. Förstår om du inte har tid att svara, men ville skriva ändå. Tack för en toppenblogg och toppenpodd och rolig fengshuiskola på Bonnier!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..