Dekorationstips för stora fönster från golv till tak…

Fönsterdekoration.

Jag får många frågor kring fönsterdekoration när det gäller stora fönster här på bloggen och Instagram. Så det är klart jag ska belysa det lite oftare. Här kommer ett av mina tidigare inlägg som tåls att belysa ännu en gång.

Varför kan stora fönster vara ett problem?

När man har stora fönster innebär det att vi får in mycket energier /flöden i våra hem. Den varma årstiden med blomstrande grönska utanför kan det vara härligt. Men så här års, när det är kalt och kallt ute kan det upplevas kylande, omysigt och leda till att man inte trivs i sitt hem. Det blir helt enkelt för mycket flöde vilket kan stressa oss.

Hur löser vi problemet?

Vid för stort flöde pga stora fönster, bör vi minska detta energidrag. Detta kan man göra på några olika sätt.

1 Låt en lång bänk bli fönsterbräda

En lång bänk framför fönstret fungerar som både avlastningsyta, dekorationsyta, fönsterbräda och minskar energiflödet från fönstret och gör rummet lugnare. Eftersom det är en bänk blir intrycket sirligare och inte alls så klumpigt som en låg byrå eller hurts med stängda sidor. (bild från ESNY)

2 Växter

Genom att samla rejäla växter i stora krukor ersätter man grönskan som inte finns ute, bromsar flödet och boar in rummet på ett hemtrevligt sätt. Bry dig inte om att det inte finns en fönsterbräda, krukorna gör jobbet. Det viktiga här är att ta hänsyn till proportionerna. Fönstret är stort, då måste kruka och växt vara stora. Alternativet är att sätta samman ett gäng växter i en grupp, på olika höjder. Dock måste de vara av det större slaget för att lugna platsen. (bild essahouz.com)

3 Gardiner

Ja det är faktiskt lösningen på ett stort fönster som man inte kan dekorera. För gardiner fyller den funktionen som en gardinlugg gör. Det ramar in, mjukar upp och ger liv åt ansiktet, själva fönstret. Gardiner har också förmågan att stoppa ett kallt flöde och göra platsen lugnare. Glöm inte att hänga gardinerna från golv till tak för att få en lyxig, exklusiv känsla. (bild Gotain.com)

Ha en fin fredag och en riktigt trevlig helg!

Stor kram,

Jannice

,

,