Veckans hållbara – Odenim

Jeans med hållbarhetstänk!

Veckans hållbara, nya märket Odenim! ”Ett mer hållbart sätt att älska denim utan att kompromissa med skönheten”.

Har varit bra sugen på att dessa vida 70-tals jeans sedan jag såg ”Vår tid är nu” i höstas. Kom i kontakt med Odenim innan jul och hittade dessa godbitar. I den perfekta blå kulören, hög midja, skön kvalitet och producerade med ett hållbarhetstänk.

Tillväxten av konventionell bomull är som vi nog alla vet, inte en miljövänlig process! Odenim strävar efter och söker på marknaden efter bästa tillgängliga alternativet. Därför kan det både handla om jeans som är tillverkade av återvunna material eller ekologiskt odlade bomull.

Något som också är bra är att de inte vill se att några av deras jeans någonsin går till spillo – det är därför de tar hand om och återvinner sina plagg när de är slitna. Plaggen återvinns till nya material och / eller omdesignas och blir något annat, som man sedan kan köpa. När man lämnar in sina slitna, använda eller söndriga produkter, får man 15% på nästa köp.

O i ODENIM står för den slutna cirkeln!

Vad mer kan vi konsumenter göra för att vidta åtgärder mot världens föroreningar?

Alla föroreningar kommer ju inte från företagen utan från oss människor som tvättar våra kläder hemma. Här är en plats där du kan göra en skillnad genom att tänka på att:• Tvätta inte kläder som inte är smutsiga – särskilt inte denim.

Tvätta din denims så sällan du kan. Torka av dem med en trasa eller häng dem för luft. • Tvätta inte för varmt eller med för mycket tvättmedel. Sköjmedel bör inte användas alls. • Häng din tvätt – det kommer att ta lite tid men energin med en torktumlare kan användas till något annat. • Köp aldrig något plagg du inte planerar att använda 30 gånger eller mer. #wearitthirtytimesormore • Om du fixar ditt plagg om det är trasigt och bär det i ytterligare 9 månader kan du minska avfalls- och vattenanvändningen med cirka 20-30% (källa: @fashionforgood)

Önskar er en fin lördag! Här ska lilla ha gymnastikuppvisning och det ska bli sååå roligt att få följa med henne på detta äventyr. Massäcken packad och piffad till tänderna då det är ”trollstema”.

Förresten, den söta blusen om någon undrar, är från Stenströms(adlink).

Kram på er, Jannice

Bilder: Katarina AlthinInlägget innehåller adlinks

.

.