ANNONS

Monlux monter på Furniture & Light Fair

/

Lovade ju att visa er bilder från Monlux monter som jag inrett här på Stockholms möbelmässa. I veckans avsnitt på Stilsnack pratar jag om vikten av en moodboard. Alltså ett så kallat ”känslokollage” som ligger till grund för en inredning. Något som är jätteviktigt att jobba med om man ska få en lyckad helhet. Min första övergripande moodboard för montern såg ut så här:

Skärmavbild 2020-01-29 kl. 00.18.27

Jag visste att jag ville jobba med ”ribbvägg” i valnöt på hela väggen (15 meter) och bruna kulörer med accenter av blått. Grejen med en moodboard är ju att man inte behöver ha just DEN produkten man har med i kollagen, men den ska ge och beskriva den känslan jag vill åt.

Sedan med tidens gång, händer saker, produkter måste kanske bytas ut, möbler kommer inte eller går inte att få tag på, man måste ta hänsyn till leverantörers önskemål osv, men ändå har man grundmoodboarden att falla tillbaka på och hålla sig inom. Det fungerar lite som ett ramverk.

Skärmavbild 2020-01-29 kl. 00.34.22

Ovan ser ni min allra första skiss!! Önska scenariot i första stadiet. Men en ägget fåtölj för 130 000 kr kanske inte är helt lätt att hosta fram, om ni fattar vad jag menar.

Sedan gäller det ju allt eftersom jag bokar upp leverantörer att lägga in deras produkter och DÅ MÅSTE MAN VARA TYDLIG, för att inte missa något.

Skärmavbild 2020-01-29 kl. 00.23.40

Så här blev min sista färdigställda moodboard skiss innan jag kom till mässan och skulle ställa upp allt på plats och börja dekorera. Fick exempelvis inte tag på Superfronts blå kommod, utan de hade den nya kulören Greige, vilket gjorde att jag fick sätta blått i kudde och på puff och i platsbyggda bokhyllan istället. Bokhyllan hade jag tänkt först bygga i valnöt men kände att det skulle bli för tungt, därför lättade vi upp den och flirtade med de ljusa påslakanen, mattan och fåtöljen. Jag höll mig helt enkelt inom ramen men fick flytta runt och byta kulören på ”tingen”.Sänggaveln kom i fel mått vilket gjorde att jag och min samarbetspartner Ernst Hotel Supply fick vara flexibla och ändra kulör på den, men med ett sådant stort sortiment som Ernst textilier och med sådana proffs att jobba med, blev ju helheten än bättre. Så sänggaveln fick tillslut en gråbrun ton i sammet.

Och hur blev det då live? Fotade med min mobiltelefon igår (så allt ser ljusare och gulare ut tyvärr, för det är döööösnyggt i det mer mörkbruna valnöten och brun-beige tonerna som möter ovädersblått.

Men visst blev det väl bra?

IMG_1423
IMG_1396
IMG_1411
IMG_5694

Jag ville få fram Monluxspegelns alla användningsområden. Både som funktionellt hjälpmedel vid påklädning och sist check innan man går ut, vid smink och make up. Som stämningshöjare i såväl sociala rum som i avkopplande och pulsnedsänkande miljöer.

IMG_5688
IMG_1411
IMG_1413
IMG_5682

Jag och grundarna av Monlux. Mathias Mörlin till vänster och Per Holknekt i mitten. Vilket dream team vi är tillsammans! Älskar jobba ihop med er och dessa fantastiska speglar!

Idag börjar mässan och nu kör vi!! Mer premiumspeglar åt folket!

Pressvisning kl 14.00!! Och fler presentationer i montern ser ni nedan.

IMG_5878

Andreas

Besök oss i monter c03:19 på Furniture & Light Fair och upplev vad dessa speglar kan göra för ett rum. Både funktionsmässigt, i badrum och hall, men också som tonsättare av stämningen i vardagsrum, sovrum… Följ årstider, tid på dygnet och din sinnesstämning. Speglarna ger rummet en ny dimension och upplevelse. Det bästa som hänt inom inredning på väldigt länge…

Stor kram Jannice

Bilder och kollage: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

10

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00