Veckans hållbara – tyngdfilt för välmående och god sömn

Tyngdfilt främjar bättre sömn.

Vi vet att svala toner, och blå kulörer hjälper oss att koppla av, även dofter, så som lavendel kan ha en avkopplande effekt. Ett annat hjälpmedel för avkoppling är Tyngdtäcket – en viktad filt som applicerar tryck på kroppen och skapar känslan av att bli omfamnad. Då stimuleras frisättningen av må-bra-hormonerna oxytocin och serotonin, samtidigt sjunker stresshormonet kortisol vilket sägs bidra till en bättre sömn.

Jag har inga sömnsvårigheter eller mentala problem, men i och med att jag arbetar med inredningar där välmående är det centrala, fick jag möjligheten att prova denna Wesomnias tyngdfilt i ekologisk lammull och jag kan bara säga en sak! SÅÅÅÅ ljuvlig det är. När jag sitter framför tv:n, när jag läser en bok i min fåtölj, eller om jag är lite frusen när jag lägger mig på kvällarna. Det håller om och ger den där underbara känslan som att bli omstoppad när man var liten.

Jag kan verkligen rekommendera denna tyngdfilt som finns i 5 kg eller 10 kg. I mörk grått eller ljust grå.  Jag har valt en filt på 5 kg då jag gärna flyttar runt den hemma. Och designen? Ja den är ju så vacker att det inte är några problem att ha den framme liggandes i fåtöljen, soffan eller nere vid fotändan på sängen.

Ha en fin dag!

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.