ANNONS

Veckans Feng Shui analys på vindsvåningen med modern twist

/

Feng shui analys på vindsvåningen

1400@60-54

Platsbyggd förvaring i marmorino (kalkputs) ger en jordad känsla till hallen. Det är väldigt fint med mässingsdetaljerna som ger eld till jorden och livar upp det alldeles lagom mycket. De svarta kontrasterna (kom ihåg – det behövs alltid lite svart i en inredning) stramar upp och ger en uppdaterad modern känsla. Tänk på att det är en hel del kantighet i en hall, med förvaringsluckorna och klinkergolvet, då är det extra fint med en rund lampa som balanserar upp. I lampan hittar vi också kristall som tillför härliga energier i hallen. Metallelementet i krukans vita färg och i lampan. Trä i växten och i de pelarliknade formerna. En väldigt vacker hall måste jag säga.

1400@60-56

Badrum får jag ofta frågor om. Här tycks vi ofta av någon anledning skapa obalans i inredningen. Oftast är det för att vi går på vitt, eller grått. Vilket gör att vi endast har 2 stycken element. Metall i det vita och om det är mörkgrått, vatten (även spegel är vatten). Ett enkelt sätt att få in elden och som gör stor skillnad i det här badrummet ovan är att välja mässing på blandare, krokar och metaller i belysningen etc. Det skapar genast en värme till badrummet.

Vad som saknas ovan är lite växtlighet (träelementet) som man lätt skulle kunna få in med en kvist murgröna på handfatskanten. Skulle göra grymt stor skillnad. Jorden i kulör hittar vi på den beige kommoden. Men hade också adderats genom en vacker mörkbrun korg.

1400@60-57

Ett sätt att både skapa rum i rummet och få en modern känsla på sin inredning är att välja som här, skjutdörrar eller fönster med svarta karma som varit en trend en tid nu.

Det man kan säga här är att svart väger tyngre att titta på, så för att inte rummet ska kännas obalanserat och tippa är den mörkblåa vasen på bordet av vikt till höger. Så även taklampan. Ännu bättre hade det faktiskt blivit om man satte en mörkare skärm på golvlampan borta vid soffan. Då hade den vägt upp rummet och vyn hade känts perfekt balanserad.

Önskar dig en härlig dag och får jag tipsa dig om något så sätt dig tillrätta med en god kopp kaffe eller te och lyssna på veckans poddavsnitt av Stilsnack som är ute nu. Där pratar vi om designveckan, Elle galan, Carl Philip, och för små sportbilar till för stora inredningsprojekt.

Lyssnar på Stilsnack, det gör du som vanligt här!

Ha en skön söndag!
Kram Jannice

Vill du se fler bilder från denna vindsvåning?
Kika in här, på Sköna hem!
Foto av Anna Nyblaeus

5
67

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00