Inspiration tvättstuga – vår renovering från början till slut

Inspiration tvättstuga

Har förstått att det är många som är i tvättstugetankar och jag fick frågan om att visa vår renovering, från skiss till verklighet. Så här kommer ett gammalt inlägg. Vårt projekt, från början till slut!

 

Kom ni ihåg hur allt började?

Med en skiss hemma på kammaren…

Jag besökte Kvik i Helsingborg för att visa mina tankar… De skissade vidare och räknade på vad som skulle passa in. Jag fick se på en massa vackra luckor och bestämde mig tillslut för en greige lucka i ljuvlig ton till vårt befintliga golv (bilden nedan är lite för gul och missvisande).

Jag fick se det uppritat och gick hem och ringde hantverkarna.

Här var tidigare bara förvaring av onödiga prylar och otaliga krukor och bra ha saker. Oh nej, vem vill ha sånt?! Rensade gjorde vi. Satte in spots i taket och byggde släta väggar på två håll.

Världens bästa hantverkare…

Efter 1,5 vecka var ett outnyttjat rum en tvättstuga. Något som vi verkligen saknat då vi haft tvättmaskin i köket och tumlare i hallen i 8 år.

Och så här blev tvättstugan stylad och klar. Med fin plastmatta från Mio och piff som jag hittade på Iris Hantverk.

I lådorna ni ser på bilden finns en låda för vit tvätt och en för kulörtvätt. Tvättmedel, sköljmedel, strykjärn och steamer.

På andra sidan råder förvaring… Träningskläder i en, samt hushållspapper, batterier, glödlampor och annat man behöver ha ordning på.

Tänk så mycket enklare allt blir när var sak har sin plats…

Önskar er en härlig dag!

Hoppas solen lyser på er och att ni fått lite inspiration till ett trevligt tvättrum.

Kram på er,
Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 

 1. Moa skriver:

  Supersnyggt och bra inspiration för vårt kommande projekt! Tack också för att du stödjer synskaderörelsen genom att handla från Iris Hantverk <3

 2. Anna skriver:

  Hej!

  Har en fråga till ett tidigare inlägg du gjort om husfasader och trädgård. I ett inlägg skriver du om mexitegel och 70-talshus. Vi har ett sådant hus men med vitgrå fasad och svart panel, som på första bilden i det inlägget. Är det också mest jordelement? Vill gärna ha vita blommor i trädgården, blandat med grönt. Vad tror du om det eller bör vi satsa på nån annan färg och vilken? Går det kanske med lite vitt och mer grönt? 🙂 Tack! //Anna

 3. Sofia skriver:

  Tack för all inspiration och tips du så frikostigt delar med dig utav!
  Vi flyttar om ett år ungefär, till en gård med boningshus från ca 1890.
  I källaren finns tvättstuga som behöver fixas till, och din tvättstuga är en stor inspiration just nu 🙂

 4. Anneli skriver:

  Hej! Superfin tvättstuga! Håller också på och planerar för renovering och gillar verkligen den greiga luckan fr kvik. Vad heter luckan? Har svårt att hitta rätt nämligen. Tack på förhand!
  /Anneli

  1. hjälp. ta med bilden till Kvik och fråga. de vet 🙂

 5. Anna skriver:

  Tycker er tvättstuga blev så fin. Jag har precis satt ihop en moodboard för vår egen tvättstuga och inser att det nästan bara är metallelement. Hade velat addera någon fin växt men utan fönster kommer ju inget överleva. Är det plastblomma du har på bänken? Ger den också ”liv” till inredningen trots plasten?
  Hade varit jättekul med en fengshuianalys med de fem elementen i er tvättstuga. Jag tycker det är så svårt att komma vidare. Vill ha en del piff i vår tvättstuga men det mesta kommer vara i stängda skåp. Hur får man till myset?
  Tack för en superbra blogg och podd!!

  1. Hej

   förstår hur du tänker. man brukar säga att har man inte möjlighet att ha en riktigt växt är fejkväxt bättre än inget alls. Dock finns det lite garderobsblommor som jag tycker har hålla perfekt där nere… 🙂 fuktigt är det ju och det gillar ju många växter 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..