ANNONS

4 fördelar med mörka kulörer på väggarna i ett sovrum

/

Mörka kulörer i sovrum.

blogg-ikea-sovrum-11

Jag får många frågor kring det här med mörka kulörer på väggarna. Många är rädda för att rummet ska uppfattas litet och klaustrofobiskt. Nej, nej säger jag och bjuder på 4 fördelar med mörk kulör på väggarna i ett sovrum.

1. Ombonat

Den mörka kulören gör att det lättare blir en ombonad känsla i rummet, det omhuldar och sätter en sofistikerad ton.

blogg-mo%cc%88rkt-sovrum-pinterest

2. Lugnar

Mörka kulörer bromsar energierna i ett rum och gör det lugnare. Det blir lättare att koppla av och känns mindre oroligt.

blogg-mo%cc%88rkt-sovrum

3. Lyfter möbler och tillhörigheter

Mörka väggar gör att du kan lyfta fram övrig inredning på ett vackert sätt. Som ovan till exempel, ofta har vi möbler som är ljusare, som byrån i trä som blir betydligt mer elegant och sober mot mörk vägg än om den hade varit mot en vit vägg (då hade intrycket blivit mer bohemiskt).

Det finns knappt något vackrare än krispiga vita lakan i ett sovrum. Extra snygga blir de om rummet i övrigt håller en mörkare ton. Se bara på första bilden hur fint de kontrasteras.

1fe5ec394b07975adf703b5f82f8ea25

4. Lättare att skapa harmonisk helhet

Ofta gör vi en kompromiss och målar endast en vägg i den mörka kulören och har de andra väggarna vita. Snälla, jag lovar, våga måla alla väggar, det blir 99 ggr av 100 bättre om man går ”all in”. Då blir inredningen till en skön helhet och rummet upplevs harmoniskt. En mörk kulör gör också att du sätter stilen enklare och inte behöver jobba så mycket dekoration som om väggarna hade varit vita.

Nej, kör på bara säger jag. Är det någonstans jag rekommenderar lite mörkare färg på väggarna om ni vill testa det, så är det i ett sovrum.

Lycka till!

Kram Jannice

Bilder: Ikea, Pinterest, Pinterest, Jannike Ebbing – One to LOPPI.se

6
116

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00