Feng Shui analys på loftvåningen

Sköna hem, vackra inredningar.

1400@60-59

Feng Shui analys på ett hem med 6 meter till tak och vita väggar? Japp! Här flödar energierna och det är extra viktigt med balansen. Här måste man tänka på att bromsa flödet genom som här, ett mörkare trägolv.

De svarta kontrasterna på trappan och möbler gör också att rummet inte svävar så mycket och ger en avkopplande effekt.

Något som jag tycker är bra med ovanstående bild är hur man tänkt på balansen i rummet. Har man ett stort svart skåp till höger, så för att rummet inte ska tippa till vänster behövs något liknande där. I detta fall har man valt en svart stege som följer höjden och möter upp skåpet fint. Ett bra tips att tänka på där hemma. Tippar rummet eller är det balans?

1400@60-60

I Feng Shui pratar man mycket om vass chi? Det betyder att kanter och utstickande hörn kan skapa en oskön känsla. Som här, de vassa hörnen i väggen. Här skulle jag vilja se en sänggavel som hade gett en tryggare och mjukare känsla, men som också hade mött upp takhöjden. Det är annars lätt hänt att mankänner sig som 9 åringen på läger, liggandes på en luftmadrass i en gympahall (hihi). Lite mer växtlighet och nattduksbord på båda sidorna hade också skapat mer liv och trygghet till platsen.

1400@60-61

Om ni jämför sovrummet och den här bilden ser ni nog den tydliga bilden av vad balans innebär. Här har vi en helt annan känsla. Alla elementen är representerade. Man möter runda sköna former mot kantiga. Växtlighet, svärta, ljus, jordande matta som håller om. Blankt som möter rufft…. Superfint och balanserat, såväl i färg, som i form och material!

Önskar er en super härlig söndag!

•••••••••••••••••••••••••••••

Jag och Katarina är ute med ett nytt poddavsnitt på Stilsnack. Jag pratar bagua och hur du med Feng Shuins verktyg kan påverka din vardag till det bättre och Katarina ger sin bästa stylingstips!

Lyssnar det gör du här!

Kram Jannice

Bilder Karin Johansson och du hittar mer om reportaget
i Sköna hem, här.

:

 

LOADING..