Så skapar du balans i ditt stilleben

Så skapar du ett lyckat harmoniskt stilleben i ditt hem.

stilleben

När du bygger ett stilleben och har som ovan en lång bänk, skänk eller byrå, tänk då på hävstångseffekten! Har du något tungt eller mycket på höger sida (i detta fall den mörka runda dekorationen), upplevs den maffigare här på grund av sin mörka färg. Då måste de ”lätta” vaserna till vänster, vägas upp med exempelvis den svarta lampan ovanför. Det hade blivit obalans om väggamaturen hängt på höger sida.

Så tänk på att exempelvis en stor tung, mörk kruka till höger, och på vänster sida finns en massa sirliga ljusstakar, då måste krukan flyttas in mot mitten, alternativt får man addera några böcker som ljusstakarna på för att skapa balans. Hänger ni med?

Och som alltid när du bygger ett stilleben. Tänk på motsatsförhållanden. Här blir det extra effektfullt med den runda dekorationen, mot de kantiga formerna i byrån och i spegelmönstret i väggen.

Önskar er en fin start på denna sportlovsvecka! Japp, här i Skåne har vi ledigt helga veckan och jag har semester med barnen.

Kram Jannice

Bild: House Deco

.

.

 

LOADING..