Feng Shui analys på floristens sekelskiftsvilla

Vardagsrum med balans av de fem elementen.

1400@60-68

Söndag och det betyder Feng Shui analys. Idag på en favorit! Alltså ovanstående rum, jag äääälskar att! Skulle kunna flytta in bums i detta vardagsrum. Fin balans mellan de fem elementen. De vita kulörerna (metallelementet) dominerar, men lugnas av det mörkbruna träbordet (jord), fåtöljen och den beige kudden. I fokus den häftiga tavlan i svart (vatten) liksom den blå mattan. Elden hittar vi i mässingsdetaljerna i inredningen och i den fantastiskt coola taklampan, som överaskar och busar till den klassiska inredningen på ett elegant sätt. Trä, såklart i blombuketten på bordet, men också växten i fönstret. Så otroligt välbalanserat och fint!

1400@60-69

I barnsovrummet vill jag lyfta möbleringen. Stort plus för att man inte trycker in sängen till väggen utan att man gör plats för ett nattduksbord och för att man ska kunna gå ut på båda sidorna. Det är också trevligt att kunna gå fram till fönstret istället för att trycka in sängen och stänga ute känslan av ”frihet”.

Varningens finger. Placeringen av sängen med hänsyn till dörrens hängning. Ser ni att man öppnar den mot sängen. Alltså stängd öppning. Man har ingen möjlighet från sängen att se vem som kommer in, vilket skapar en otrygg känsla.

1400@60-70

Kontorsplats. Här sitter man och tittar ut över rummet istället för att placera skrivbordet mot fönstret och inte ha uppsikt över rummet och dess dörr. Detta ger en trygg känsla och en inbjudande sittning då det känns som man är delaktig med övriga familjen istället för att stirra in mot en vägg eller ut genom fönstret, medan ”livet” pågår bakom ryggen. Vem av väljer platsen med ryggen mot dörren om ni får möjlighet att sätta er var ni vill i ett konferensrum?

Det var dagens Feng Shui analys!

Idag har vi inget poddavsnitt på STILSNACK, då Katarina varit ute i fält i veckan, men ikväll kl 21 kan ni hänga med på vår livesändning på Instastories (Stilsnacks Instagram) där ni har möjlighet att ställa era frågor om inredning, mode och stil. Hoppas vi ses ikväll!

Kram och ha en fin söndag!

Jannice

Bilder: Sköna hem, fotograf Ann Nyblaeus

,

,

 

 1. Marie skriver:

  Det vore bra om ni skrev ut på ert Instagram nästa gång ni ska sända live. Missade detta vilket var tråkigt.

  1. Vi tog bort det då det inte blev ngt pga av sjukdom. skriver alltid ut det annars.

 2. Ann skriver:

  Det där med färger … Jag upplever mattan i vardagsrummet som grå, inte blå. Stålgrå visserligen men det är intressant hur färger upplevs.
  Gillar för övrigt skarpt gardinen bakom arbetsbordet!

 3. Malin skriver:

  Så synd att er livesändning inte går att se i efterhand i er instastories. Så har det varit alla gånger ni kört live. Hoppades nu att det skulle ligga kvar men näe. Varför är det så?

 4. Älskar allt du gör, och inte minst dina Feng Shuianalyser. Hoppas att du fortsätter med dom. Och det andra:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..