Så ökar du energierna i ett rum med Feng Shuins verktyg

Öka energiflödet och känslan av ytan i ett rum.

Om jag i förra inlägget pratade om att bromsa flödet i ett rum med för mycket ljus, fönster, vit kulör för att göra inredningen lugnare, ska jag idag ge tips på hur man kan öka på energiflödet och känslan av att ytan upplevs större i ett rum.

Ljusa och kalla kulörer

Att använda sig av ljusa kulörer gör att rummet upplevs större. En blank yta ger mer energi till ett rum än en matt. Och kalla färger förstorar medan varma förminskar.

Ljusinsläpp – häng gardinerna rätt

Kan tyckas självklart. Men har du ett litet utrymme med få fönster. Då är det än viktigare hur du hänger dina gardiner. Genom att hänga dem på en skena i taket upplevs längden mellan golv till tak högre. Och genom att hänga gardinen på väggsidan om fönstret (alltså inte för fönstret) förstorar det automatiskt känslan och ger mer ljusinsläpp.

Speglar

Att använda sig av speglar gör att energierna skjutsas på i ett mörkt utrymme. Det ger chi och fungerar som ett extra fönster. Tänk på att en spegel speglar och fördubblar. Så tänk på vad du vill lyfta i ditt hem? En stökig hörna kan bli dubbel så stökig och en vacker utsikt från ett fönster, en extra vy till ditt rum.

Önskar er en fin dag!

Kram på er,
Jannice

Bild 1, Moma studio.
Bild 2 och 3, Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 1. Vilka bra tips du kommer med! och inspiration! Har sagt till min sambo x antal ggr att det ÄR fint med Elfasystem på andra ställen än i garaget, TADA! Kanske jag kan vinna över honom med denna bild?
  Kram å fin kväll på dig!

 2. Renée skriver:

  Kan verkligen relatera till känslan att äntligen få en riktig tvättstuga!! Hade samma situation som du innan vi flyttade till nya huset. Nästan så man vill bo där nere jämt! Nästan 😉

  1. Ja nu är det klart oxå! Världens lyckligaste!! 🙂

 3. Heeeeej fina Jannice,
  Vet du vad jag sa till min man här ikväll?
  Jo, anledningen till att jag känner sånt lugn i vårt vardagsrum i vindslägenheten är att jag bromsat så det inte är för mycket chiflöde där. Det är inte jätteljust, men det gör inget för jag känner att jag slappnar av och kommer till ro där. Vi har många belysningspunkter däremot, än så länge 8 st – dock inte alla tända samtidigt. Sen har vi en mörkblå sammetssoffa som verkligen är något helt annat mot vår förra vita – love it!
  Dina tips är så otroligt värdefulla och jag ska kolla på det där med baguan här i lägenheten – kan man göra det, eller är den bara för typ hela fastigheten?
  Varm kram Anna

  1. Åå söta vad glad jag blir! Du kan ju det här! Hoppas du mår bra trots allt… kramar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..