Konst på väggarna – fördelar med stora tavlor

KonstKonst på väggarna i din inredning

– stora tavlor

Just nu ser jag en genomgående trend med stora tavlor på väggarna. Något jag själv gillar mycket. Det finns många fördelar med att jobba med stora tavlor i din inredning. Här kommer några av dem.

En stor tavla ger ett lugnare intryck åt helheten

En stor tavla är perfekt att jobba med om du har en massa andra intryck i din inredning. Som ovan: Mycket kuddar och mönster i textiler hålls samman genom att tavlan med ett lugnare mönster ger tyngd, och hämtar upp kontrasten svart i mönstren och binder samman dem till en helhet. Bild: Fotograf Lina Östling och Styling: Mari Strenghielm (Reportage från Anna och Lars Norrmans hem i Köpenhamn).

Konsten sätter stilen på ett rum

En stor tavla på väggen kan sätta stilen på hela inredningen. Här har man valt en tavla med ljusrosa blomma, vilket genast gör rummet mer feminint och romantiskt. Man har förstärkt känslan med en blombukett på bordet.

Konsten hjälper till att skapa harmoni

Genom en stor tavla kan man ta upp tonerna i rummet på ett varsamt sätt. Här har

Nina Holst/Stylizimo

målat en tavla som går ton i ton med övriga kulörer i hennes inredning. Det blir genast harmoniskt, skapar fortfarande ett ljust intryck men blir mer ombonat än om det inte hängt en tavla på väggen. Tänk på att strukturen i en oljemålning ger också en känsla. En glasad tavla blir mer yang och kallt än en oljemålad som skapar mer yin till inredningen.

En tavla kan fungera som en fondtapet

En stor tavla kan fungera som en fondtapet till inredningen. Här har man valt en stor tavla på en relativt liten yta. Man hämtar upp konstens färger ut i rummet, på fåtöljer och dekoration, vilket ger ett effektfullt resultat.

Kram Jannice

Bilder: Hanna Wessman, Pinterest, Pinterest, Stylizimo, House to home