ANNONS

Feng Shui analys – växternas betydelse för helheten

/

Veckans Feng Shui analys .

1400@60-75

Idag vill jag göra er uppmärksamma på känslan i inredningen med levande växter i en miljö.

Detta är extra viktigt när man jobbar med en neutral färgskala. Alltså toner som går i beige, vitt, grått, brunt och svart. Då behövs det gröna för att ge liv åt inredningen.

Stilen kopplar jag till naturstilen, där man lägger stor vikt vid materialen och en neutral färgskala, med ting från naturen. Ofta i dessa sammanhang ser man nu också trenden med torkade blommor, grässtrå och andra döda ting. Dessa tillhör jord, och eftersom det oftast redan är ett överslag av jord i dessa inredningar behöver man den GRÖNA växten för att lätta upp.

Skärmavbild 2020-03-04 kl. 20.10.32

Bilden ovan efter att ha ”klippt in en grön växt” (självklart får det vara en passande växt och placering, men känn känslan) skulle kunna se ut så här…

Och se skillnaden här nedan:

1400@60-77

Vackert finstämt med jord i både golv, pallar, pläd, keramik, kulörer i beige osv. Grässtråna blir också jord då de är ”döda”. Se nedan i bilden jag ”fipplat med” och lagt in en grön växt, hur det ger liv åt inredningen med grönskan.

Skärmavbild 2020-03-04 kl. 20.13.02

Se hur det blir mer liv, energi i rummet och mer balanserat. Sedan stilmässigt fattar jag också att den här personen gillar stramheten och enkelheten i gräset. Men det kan man också hitta i passande grön växt.

1400@60-78

Köket som är härligt sterilt med fin kontrast av de bruna träet.  I köket finns en bukett grönska. Om den inte funnits, hade det fattats växtlighet i bilden. Observera att träskärbrädorna inte ger något träelement till inredningen utan jord. Här finns även en del svart som inte fanns i övriga rum som jag visat, detta gör också att inredningen blir mer komplett då även vattenelement finns representerat.

Så glöm inte växtligheten och tänk på att den torkade blomtrenden inte ger trä utan jordelement till inredningen.

Ha en fin söndag! Idag bär det hemåt från vackra Sälen. Nu mot våren i Skåne! Det gör inte ont!

Kram på er,
Jannice

Bilder: Lina Östling, reportage ur Sköna hem nr 3 2020

8
102

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00