Projekt sommarhus, så fortsätter det…

Ni som följer mig på Instagram har säkert sett att jag inreder en stor sommarvilla i Södra Skåne. I veckan var jag på Slettvoll och satte textilier på soffor, puffar, kuddar, material på trämöbler allt detta till den väggfärg jag valt i vardagsrummet.

Kanske kommer ni ihåg hur min första moodboard till kund såg ut? Nedan har ni den. Ett känslokollage för hela sommarhuset.

Nästa steg är sedan att göra färgsättningen runt om i huset. Och efter det gör jag sedan en moodboard för respektive rum. Just nu målas det för fullt i huset, men till varje rum ska jag välja möbler, gardiner, belysning, mattor…

Så här kan det se ut – en moodboard för ett rum. Jag tar in någon befintlig möbel som kunden har (i detta fall skåpet nedan) och sedan gör jag ett förslag på produkter och möblering som jag tycker skulle passa in. Allt detta tillsammans med en planritning.

Steget där efter är att välja ut möblerna, stoppning, storlek, passande textilier på de klädda möblerna, kuddarna, träslag, belysning och mattor.

Sedan tar jag nästa rum… och nästa rum… (ja de kuggar i varandra såklart, men en moodboard per rum).

Varför göra moodboards?

Gör man detta i noggrant i olika steg, kommer inredningen få en helhet, man svävar inte ut på fel vägar och riskerar inte att göra dumma köp som inte håller över tiden.

Istället blir inredningen hållbar, tidlös och genomtänkt!

Fredag hörrni! Jag vaknade upp här i Västerås på underbara Steam hotell. Nu en god frukost och sedan en lång resa hem mot Skåne igen!

Stor kram på er, Jannnice

Bilder och kollage: Jannice Wistrand, Add Simplicity