Dagens Feng Shui tips – ta dig en svängom i hemmet med mobilkameran

Feng shui tips.

Att skapa en helhet i ditt hem är vägen till en skön harmoni. Så dagens Feng Shui tips blir helt enkelt att ta dig en svängom i ditt hem. Vilka rum avviker från stilen, vilka är du inte nöjda med respektive vilka är du nöjd med och varför. Titta på färgsättningen, har du lika ”starka” kulörer i rummen (är de starka, smutsiga eller pastelliga?),, vilka metaller använder du och har du en fin balans mellan maskulint och feminint?

Detta hem har en skön röd tråd genom alla rummen. Färgsättningen, stilen på möblerna och balansen mellan gammalt och nytt.

I sovrummet går de grå tonerna igen, de gröna kuddarna tar upp tonerna i tavlan i vardagsrummet och metallen mässing höjer igenkänningsfaktorn.

Barnrummet brukar kanske vara det rum som skiljer sig från övriga rum i ett hus.

I detta hem går även färgsättning och de sobra tonerna igen här. Gissar att barnet inte är gammalt nog och får bestämma själv *skratt*. Observera det underbart vackra taket och lekfullheten det ger utan att för den skull behöva vara färgstark! Hett tips till er som skissar på att renovera barnrummet där hemma.

Den grå tonen är den röda tråden i hela lägenheten, så även den värmande mässingen och det mörka träslaget. Mitt tips är att inte blanda för mycket träslag. Det kan lätt ge ett oroligt intryck och svårt att få harmoniskt. Här blir det en vacker kontrast mellan de duvgrå stolarna och det värmande träbordet.

Sammanfattningsvis ett välbalanserat hem!

Så, ta dig en titt på din helhet i inredningen där hemma. Ett tips är att fota varje rum och göra som jag gjort här, lägg in dem i ett kollage eller efter varandra, då blir det lättare att se vad som sticker ut, vad du gillar och inte gillar och vad du ska lägga krutet på.Önskar er en fin fredag och trevlig helg!

Påminner om att jag nu en tid framöver  (under karantän och mycket tid inomhus hemma) kommer ge en hel del tips här på bloggen om vad man kan göra för insatser i sitt hem och sin inredning för skapa ett harmoniskt boende där välbefinnande är det centrala. Ni hänger väl med?

Kram Jannice

Bilder från Sköna Hem, fotograf Anne Nyblaeus