Feng Shui analys – svartvita hem

Veckans feng shui analys.

1400@60-83

Främst i Sverige ser vi en hel del svartvita inredningar. Något som blir väldigt vackert, fräscht och snyggt på bild, och därmed tilltalande. Men hur bör de vara inredda för att vi ska få en harmonisk känsla av att bo i dessa miljöer?

Dessa inredningar består mestadels av 2 element. Vatten (svart/mörkgrått) och metall (vitt/ljusgrått). När man har ett överslag av dessa element är det viktigt att få in jordelement för att få en balans (något jag ofta ser en avsaknad av på Instagram och i kunders hem jag besöker). Jordelementet, ger en skön lugnande bas, och skapar harmoni till en svartvit inredning. Även växtligheten kommer till att betyda mycket för svartvita inredningar då de inte innehåller några kulörer som ger liv.

Belysningen och elden är alltid av vikt, och den tillkommer ju såklart så här års när vi tänder lampan om kvällen (det är därför ett svartvitt hem mitt på dagen kan upplevas kallt och kalt under dagen när belysningen är släckt). En lösning på problemet är att i svart/vita inredningar använda sig av mässing som metall på detaljer i inredningen. Denna skapar naturligt en värmande känsla och ger balans till rummet.

I inredningen ovan är det extra viktigt att man jordar rummet då det har mycket chiflöde från den vita färgsättningen och stora ljusinsläppet! Om inte växtligheten funnits utanför hade rummet upplevts kalare och kallare och man hade önskat en matta på golvet, eller gardiner som höll om för att göra platsen mer tilltalande och mysig. Det är därför det behövs en stor skillnad på inredningen vintertid och sommartid.

1400@60-84

Ett vanligt fel vi gör i svartvita inredningar är att inte använda oss av en brogryggare. Någon form av grått, greige eller beige. Brunt gör också att bryggan mellan vitt och svart blir varsammare och skapar därmed en mer harmonisk miljö att visats i.

Jordelementet kan ni hitta i mörkbruna träslag, beige och greige kulörer, terracotta, korgar, ruffa material och ockratoner.

1400@60-85

I detta vardagsrum är det ett överslag av vatten i de mörgrå tonerna, vinröda kulören på kuddarna och glasbordet som material.

För att få en mer balanserad känsla skulle man kunna välja tavelramar i valnöt, en beige matta och en härlig grön växt i fönstret som skapar liv i rummet.

Ha nu en fin söndag och sköt om er,
Jannice

Ur Sköna hem nr 3 2020.

LOADING..