7 tips på hur du skapar bästa hemmakontoret

7 tips på hur du skapar bästa hemmakontoret

IMG_9183-2

Det är många som arbetar hemma just nu, då därför tänkte jag bjuda på några tips för att skapa det bästa hemmakontoret!

1. Skapa en avgränsad arbetsyta
De flesta av oss mår bäst om inte hela hemmet är en arbetsplats. Såklart bor inte alla så stort att vi kan unna oss lyxen av att ha ett särskilt arbetsrum, men de flesta kan avgränsa en yta som du absolut inte använder till arbete – t ex sovrummet, eller sängen, så att du har någonstans där du kan koppla av när arbetsdagen är slut.

2. Kom ihåg vikten av en ergonomisk arbetsplats!
Undersökningar visar att du presterar bättre om du har goda ergonomiska förutsättningar när du jobbar. Se därför till att du, även hemma, kan sitta och jobba på ett bra sätt. Varva sittandet med att stå och jobba. Ställ in din stol så att du inte får ont i axlar och rygg. Bara för att du sitter hemma ska du inte göra avkall på ergonomin!

3. Ordna en stilren arbetsyta
Gör det snyggt omkring dig. Köp blommor, städa upp på diskbänken och snygga överhuvudtaget till det omkring dig för att göra det trevligt att ”gå till jobbet” där hemma. En trevlig arbetsmiljö som är trevlig att gå och sätta dig vid ökar motivationen. Varva med att en fikapaus i soffan ibland också förstås.

4. Skapa och följ jobbrutiner
Många vittnar om att en fast jobbrutin är det bästa för att öka jobbmotivationen även när man jobbar hemifrån. Duscha och att klä dig snyggt – precis som om du skulle gått till kontoret. Schemalägg också dagen så att den inleds med ett morgonmöte med kollegorna. Fasta strukturer är viktigare än någonsin när du jobbar hemifrån.

5. Använd digitala kommunikationsvertyg
Om det är någon gång kollegorna viktiga så är det nu. Behåll kontakten via alla smarta digitala verktyg som finns. Det går faktiskt att även fika tillsammans via Google Hangout, Teams eller Zoom. Gör det.

6. Rör på dig
En positiv aspekt med att jobba hemma är att du förmodligen sparar tid på att inte pendla. Lägg den tiden på att ta en extra morgon- eller lunchpromenad. Motion leder i högsta grad till ett ökat välbefinnande och ökad effektivitet.

7. Dra nytta av fördelarna
Dra överhuvudtaget nytta av alla fördelar som finns med att jobba hemifrån. Sitt ute i solen när du har telefonmöte, plantera om i blomkrukorna på tiden du sparar på att pendla och strunta i att fixa till dig de där dagarna då tiden är knapp. Det är rätt skönt – eller hur!

Och GLÖM INTE att sätta dig i kraftposition. Med stöd i ryggen och med fri sikt framåt ut över rummet.

Ta hand om er,
Jannice

Tips från den digitala marknadsplatsen Beleco.com

,

,

LOADING..