ANNONS

Veckans Feng Shui analys – så väljer du växternas kulör till din fasad

/

Fasader och Feng Shui.

1400@60-87

Hittade det här fantastiska huset och tänkte direkt att jag måste med hjälp av det förklara det här med de fem elementen som verktyg när man ska välja blommor och få en harmonisk helhet med fasaden.

Nu är tiden då vi börjar titta på planteringar, köper penséer och anordnar vackra krukor vid entrén. Mitt tips för att få en harmonisk helhet är att då utgå från de 5 elementen när man ska till och välja kulör på blommorna. För bästa balansen bör alla vara representerade.

Ovan ser ni ett hus med överslag av jordelement. Det är brun tegelfasad och även fönster och tak har en brun kulör. Alltså måste denna jord lättas upp. Grönskan finns där (trä), och har man inte mycket av den varan i sin trädgård eller balkong där hemma kan man ju satsa på städsegröna växter som ger grönska året om. Tex buxbom, murgröna etc.

För att få en mer balanserad upplevelse av huset så behövs det vita eller varför inte ljusrosa (pastell) toner till trädgården som blomster. Vi behöver metall, som lättar upp och får det hela att lyfta. En gnutta svart behövs alltid i en inredning och såväl i en trädgård för att ge den där kontrasten. Här hade jag valt svart på krukor och varför inte på belysningen. Till höger ser ni de röda rosorna som ger eld. Vill man hålla sig till en färgskala som mer går samman, kan man jobba med vita rosor (metall) och gula (eld) som inte blir lika hård kontrast som de röda. Vill man inte ha kulör på sina växter, då är det viktigt med belysningen som då representerar elden till helheten.

1400@60-86

Se vad den vackra svarta grinden gör för helheten. Men se också nedan vad som händer när man lättar upp med vita härliga hortensior som passar den engelska stilen utmärkt.

Hortensia

Så summa summarum! Se vilket element du har mest av på din fasad, eller balkong, tillför grönska och välj sedan den färgen du behöver på blommorna och krukorna för att balansera upp helheten. Och så addera alltid belysning! Att inte ha en belysning i trädgården är som att skippa matbordet i köket. Typ, haha…

Här är elementen och deras kulörer:
• Jordelement – bruna beige ockra
• Metall – pastell, vitt
• Vatten – blått och mörka toner av lila
• Trä – grönt
• Eld – gul, orange och röd

Ha en fin söndag och glöm inte att vi har ett nytt avsnitt ute på Stilsnack, om hemmaoutfit och hemmakontor. Lyssnar det gör du här.

Och du, sista dagen att rösta idag!

Jannice årets inredningbloggare steam

Gillar du det jag gör och tilltalas av mina tips angående inredning som berör vårt välmående? Du får du mer än gärna rösta på mig i Rum21 Award där jag är nominerad till Årets Inredningsblogg. Du röstar här, det tar mindre än en minut och jag finns som nummer 3 i kategorin Årets inredningsblogg. Tusen tack för din röst, det betyder oerhört mycket för mig! KRAM (på avstånd)

Ur Sköna hem nr 4, 2020.

.

16
99

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00