Tänk som en inredare och få en lyckad inredning

Tänk som en inredare…  bästa inredningstipsen.

När man ska till och inreda ett nytt hem, eller ett rum, finns det enligt mig en grundläggande ordning för att inredningen ska bli så lyckad som möjligt.

Här kommer några enkla tips.

• Gör en moodboard, klipp och klistra – finn stilen och känslan du vill åt i ditt hem! Jag använder mig själv av Powerpoint men det går lika bra med Key Note.

.

Rensa och röj! – Spara, Släng, Skänk och Sälj. Börja med att rensa så du bara omger dig med saker du använder och tycker om. Det är a och o för att få den harmoniska känslan i ditt hem.

.

• Börja från basen – skapa zoner och en skön möblering. Tänk på kraftposition inred så du känner dig trygg, tänk på flöden, glöm inte hörnorna och möblera från mitten ut mot väggarna.

.Färgsättning – vilken variant tänker jag använda mig av när det kommer till färgsättning. Gillar jag starka kulör, likt lego och brioleksaker. Är jag den som fördrar dämpade och smutsiga kulörer som är mer dova och sofistikerade.

Eller gillar jag pasteller, likt Leila Lindholm ”Leila bakar”? Välj en av de tre grupperna och du har nått långt på vägen mot ett harmoniskt hem.

.

• Tänk på de olika rummen, och färgsätt efter den aktivitet som rummet ska nyttjas till. Exempelvis sovrum, ska ha en avkopplande färgsättning med svala toner som bidrar ill lugn och ro.

.

• Tänk på motsatsförhållanden. Jobba hela tiden med högt mot lågt, runt mot kantigt, blankt mot matt, ljust mot mörkt osv.

.

• Vet du inte var du ska börja? I Feng Shui förespråkar man att börja med det viktigaste rummet; hallen och sedan går man vidare till det näst viktigaste rummet; sovrummet.

.

• Slutligen. Ta hand om dina saker, visa dem respekt, och se dig själv som en förvaltare.

.

Önskar er en fin start på veckan! Här skiner solen, helgen har varit lugn och skön med familjen och trädgården är vårfixad. Jag tar vikten av att stanna hemma på största allvar, det enda som krävs av oss, och som gör en sådan stor skillnad för samhället i stort. Detta har gjort gott såväl för familjemyset, hemmet och trädgården. (Fråga mig om 4 veckor vad jag tycker då om familjemyset *skratt*, men än så länge är det på topp, haha).

Kram Jannice

Inköpställen:

Spegel – från Monlux

Fot och ljuslykta – Slättarpsgård (de skickar nu också)Ljusstakarna HM HomeVas IkeaRosor Blomsterlandet

Sideboard Åhléns Burk Newport

Bild: Jannice Wistrand, Add Simplicity Inlägget innehåller adlinks

.

.