Feng Shui analys – betydelsen av eldelementet

Feng shui analys

Veckans Feng Shui analys gör jag på den här sekelskiftsvillan som går i engelsk anda.

Fantastisk matsal i vacker balans. Mörkt träslag som jordar. Metall på de ljusa väggarna, med trä som representeras i mönster och buketten på bordet. De svarta stolarna som ger kontrast och inte gör det hela så gulligt, och ramen på tavlan i svart som också ger vatten. Valet av mässingslampan ger eld till rummet vilket ger en värmande känsla till helheten! Helt PERFEKT!

Hade stolarna också varit trä hade det blivit överslag av jordelementet, men med svarta, blir det fin balans.

Duvblå väggar som tillhör vattenelementet. De vita sofforna som ljusar upp. Ger kontrast och som tillhör metallelementet. Jorden finner vi i det mörkbruna möblerna och i mattan. Även här ger mässingsdetaljeran en perfekt balans till helheten och skapar värme till inredningen. Tänk bort buketten på bordet och vi hade saknat träelementet!

Det gröna köket tillhör träelementet. Köket får kontrast och lugnas av den svarta väggen och stolarna. Marmorn jordar och metallelementet finner vi i det ljusgula väggarna. Även här finns mässingen som små värmande detaljer till helheten!

Vacker balans genom helheten som visar vikten av att alla element bör vara representerade i en inredningen för den ska kännas harmonisk. Och märk väl hur stilen inte har med saken att göra. Även om du gillar en modernistisk avskalad inredning kan du ändå ser här med förklarande ord hur allt stämmer och blir vackert tillsammans.

Det bästa med detta hem är att de som bor här har valt mässing som metall och därför blir inredningen i balans och alltid komplett även när ingen lampa är tänd mitt på dagen.

Ha nu en fin söndag!

Kram Jannice

Patric Johansson, Sköna hem nr 4 2020

: