Påskdekoration i vårt hem och rynkiga gardiner

Påskpyntat

Japp idag börjar påsklovet och jag har pyntantat lite här hemma. Ja det gjorde jag faktiskt redan förra veckan. Ni som följt mig ett tag vet att jag brukar skämta om denna ”inredningsmässigt fula högtid”. Men skam den som ger sig. Hittade de här ljuvliga marmorerade glasgäggen i blomsteraffären här i byn och visst blev det fint!?

Mitt tips för att få ihop en helhet när man pyntar för högtider är att plantera eller använda sig av vaser man har i sin befintliga inredning. Denna urna passar likaväl med amaryllisar till julen. På så vis får man ihop stilen på ett bra sätt.

Att också välja pynt som harmonierar med sin färgsättning är ett enkelt sätt för att binda ihop inredningen och pyntet. Gråblå ägg hemma hos oss, istället för knallgula, som kanske hade passat i ett hem med en kulört färgskala.

Eller så skiter man i allt det här och gör som man vill som man dotter säger. Haha…

Och ja det där med gardinerna som är rynkiga. Som jag skrattade när jag laddade upp bilderna. De har fått vara tak i kojbygge här, därav det fina rynket. Rynk som jag är extra glad över i dessa dagar. Det kommer en tid då jag tittar på slätstrukna gardiner och saknar kojorna.

Önskar er en fin start på denna påsklovsvecka, som nog inte blir sig lik för någon. Att träffa mina föräldrar gör vi via FaceTime, finns ingen anledning att äventyra deras hälsa, livet kommer åter framöver,  och då kan vi ta igen allt mys vi missat. Men lite familjemiddag och påskmat blir det iaf här hemma med familjen om fyra.

Sköt om er, ta ansvar och använd det sunda bondförnuftet där ute.

Ha´re gött hääääj, Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity 

.

.