ANNONS

Nu flyttar vi ut – inspiration för balkongen och den lilla uteplatsen

/

inspiration kring balkong och små uteplatser.

ikea balkong

Våren är äntligen här och det är dags att pyssla om balkongen eller den lilla uteplatsen så du enkelt kan komma ut med en kopp kaffe och lapa lite sol när andan faller på. Så idag tänkte jag bjuda er på inspiration kring balkong och terrass! Så häng med, här kommer mina 7 bästa tips!

1 Håll det enkelt

Tänk på att det ska vara enkelt att gå ut till balkongen, sätta sig med en kopp kaffe eller ta med en bricka med kvällsmiddagen. Så låt enkelhet vara ledorden. Så fort det blir omständigt att sätta sig, att man måste möblera om eller ta ut 14 dynor, blir det ett stort projekt och nöjet inte lika roligt.

2 Övermöblera inte

Låt hellre ytan få andas än en massa prylar som gör känslan för trång. Låt det ändå finnas en möjlighet att ta sig fram till räcket, likaväl som man vill ta sig fram till ett fönster inomhus. Det känns alltid befriande och trivsamt att kunna gå fram och titta på utsikten, plus att det  ger ett skönt flow på balkongen.

3 Jobba med textilier

Att jobba med textilier gör alla platser mer inbjudande. Jag rekommenderar alltid att lägga en matta på golvet. Idag finns det många fina mattor som tål att vara ute på de stora varuhusen till billig peng.

4 Utvalda växter

terass balkong

Försök att hålla en enhetlighet bland dina växter. Är stilen modern på huset eller i lägenheten? Fortsätt så vidare ut i din balkong. Att samla dina krukor som ovan, ger ett lugnare intryck än om de hade varit utpyntade lite här och var. Ett annat tips är att låte krukorna hålla samma ton för att skapa ett harmoniskt intryck.

5 Jobba med väggar och balkongräcket

Ofta har man inte så stor plats. Då är ett perfekt sätt att skapa en lummig inbjudande känsla att jobba med fönsterlådor och andra hängande krukor på balkongräcket. Häng dem inåt, så att du får njuta av härligheten, plus att du behöver inte fråga om lov av någon hyresvärd för att de hänger utåt och kan upplevas som ett hot för människor som är förbipasserande. Att även jobba med amplar skapar en vision om att balkongen känns större.

6 Glöm inte belysningen

balkong belysning

Genom att belysa din lilla uteplats och balkong skapar du en vision av att hela lägenheten känns större. Så glöm inte båda den elektriska och den levande belysningen, som är pricken över i och ett måste för att du ska få en inbjudande uteplats.

7 Tänk på helheten

Slutligen vill jag poängtera vikten av att tänka på helheten. Alltså att balkongen inreds som ett extrarum för lägenheten. Så stilen där ute bör gifta sig fint med inredningen inomhus. Då blir det extra härligt att ha öppna dörrar och gränsen mellan inne och ute suddas ut.

Lycka till!

Just nu sitter jag och skriver på min onlinekurs i Feng Shui och Trädgård som snart kommer ut! Perfekt att starta upp trädgårdssäsongen med.

  • Med tips och idéer för hur du skapar en harmonisk trädgård som du kan njuta av året om.
  • Massor med filmer från min egen trädgård där jag delar med mig av min kunskap om rummen, entrén, motsatsförhållanden, belysning, dekoration, färgsättning och mycket mer.

Sugna? Tror den kan bli riktigt bra, och passande i tid!

Kram Jannice

Bilder: Ikea Livet hemma 1-5, Pinterest, Frida Fahrman, Pinterest, Hemnet

.

.

13
195

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00