ANNONS

Veckans Feng Shui analys- ett sommarsvalt sovrum

/

Helgens Feng Shui tips. Fixa sovrummet.

Denna vecka tar vi tag i sovrummet kära vänner! Vi bäddar rent, byter till somriga gardiner, köper nya växter och lättar upp känslan när det gäller övriga textilier.

Varför är det viktigt att följa årstiderna inom Feng Shui?

Livet handlar om yin och yang. Frid och balans. Att kompensera. Och så här års när det blir varmare och soligt ute, alltså mer yang, vill vi lätta upp våra hem med yin.

Ovanstående bild är ett fint exempel på en ombonad miljö fast med lätta toner. Färgerna blush, grå och mint är vackra tillsammans och sköna att koppla av i och samtidigt ger ett lättsamt intryck.

Tingen och färgerna i ett sovrum ska symbolisera vila och kärlek och ska därför inte inredas i för starka färger. Försök att placera rummet i hemmet där det är lugnast. När jag inreder tycker jag det är bra om man kan dela in huset i en aktiv del och en lugnare del. Förslagsvis känns övervåningen som det bästa alternativet där inga människor kan gå förbi utanför fönstret, samt att det är skönt att ha en privat del i huset när man har besök av vänner och familj (om man har hus med över och nedervåning vill säga).

Färger som kan vara lämpliga i ett sovrum är de som ligger nära vår natur, ljusa rogivande toner som blått, grått, grönt, men också jordnära färger, i brunt och beige. Undvika starka kulörer som gult, orange och rött eftersom att de är för intensiva och gör det svårare för oss att koppla av. Däremot kan detaljer i rött/cerise eller rosa förstärka passionen och det vill man ju såklart ha i ett sovrum.

När det kommer till blommor brukar man säga att orkidé är den ultimata blomman i ett sovrum pga av sin syresättning, och då den är mjuk i dess former, omhuldande, vacker och feminin. Men även en hortensia skapar en lyxig känsla och ger själen ro (måste dock vattnas stup i kvarten, hehe). Men som ovan att plocka in en somrig bukett att vila ögonen på när man mornar sig är ju inte helt fel det heller.

Men först gäller det att rensa sovrummet på allt onödigt. Om du inte har ett nattduksbord, se till att skaffa ett! Dekorera med bra och dekorativ belysning, ett fat för smycken och en vacker bukett eller blomma i en liten vas. Jag mår verkligen inte bra när sovrummet är stökigt. Det är här vår dag börjar och slutar och ack så viktigt att ha fint och avkopplande!

Och ett tips! Försök att välja ett nattduksbord med låda. Det gör att det är lättare att hålla ordning på småpryttlar som handkrämer, hårsnoddar och annat som ofta ger ett rörigt intryck.

Ha en fin start på veckan och njut lite extra av ett nyfixat sovrum! Och tänk på att det mesta är gratis. Samla ihop ting som är lätta och ljusa, rensa undan, tvätta rent, ta bort tjocka textilier och mörka kulörer, samtplocka in en bukett med blomster.

Kram på er!

Jannice

Bild: Decoholic, Eszter Sárközyová

.

.

6
145

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00