Inredningstipset – dekorera runda bord

Dekorera runda bord.

Efter bilder på min Instagram och Stories från mitt senaste inredningsprojekt fick jag frågan – Hur dekorerar man runda bord, när det inte finns en tydlig kantighet att måtta kring?

(Bokstöd och orkidé från Newport. Ljuslyktor från Holmegaard. Lampa, bord, soffa kuddar från Slettvoll. Matta från Layered)

Mitt svar:

Tänk en osynlig kvadrat i det rundag bordet. Dekorera sedan med något högt som är runt, (svårt att få till det snyggt om den stora prylen i mitten av bordet är kantig) som är basen och som syns från alla håll. Helst blommor, som på ovanstående bild, för finns det något mer inbjudande och vackert!?

Sedan jobbar man helt enkel utifrån denna åt sidorna. Nivåskillnaderna är viktiga och att det flyter ut och sidorna så inte allt bara blir högt i mitten. Utan fyll sidorna med någon ljuslykta som syns från de håll du önskar. Böcker, någon vacker ask eller annan dekoration.

Tänk på att blickfånget ska vara vackert åt alla håll. Men varje sak behöver inte synas åt alla håll. Är ni med? För har man den tanken så blir man lätt hämmad att bygga sitt stilleben.

Exempelvis kanske det är mysigare att se de levande ljus åt det hållet man sitter och läser, medan man åt matsalens plats, njuter mer av blombuketten eller böckerna.

Tänk också att det är inte bara höjden som måste variera. Även yvigt mot stramt, ruffa ytor mot blanka osv.

Lycka till!

Önskar er en fin dag!

Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity samt Slettvoll

.