Nationaldagsfirande och några enkla men magiskt goda recept

Nationaldag!

Tänkte bjuda er på lite inspiration för kvällens nationaldagsfirande. Antar att det blir lugnt för de flesta, så även för oss, men vacker dukning och god mat är det ju inte förbud på.

Dukning med servis från Ostindia från Rörstrand en klassiker så här på sommaren. De vackra glasen är från Holmegaard och kollektionen heter Cabernet och finns hos Royal Design.

Den här blomsterskålen har jag haft så mycket användning av. Perfekt med hyacinter på julen, påskliljor till påsk och nu blomster från trädgården. Gillar att den är låg så man ser varandra när man sitter och äter. Den är också från Holmegaard.

Ikväll ska jag bjudapå en fantastiskt god förrätt (första bilden). Små rårakor, där jag lägger på kallrökt lax och sedan smälter jag smör som jag blandar i kapris och dill, och ringlar sedan över rätten. Gud så gott och enkelt! Tips för sommarens utekalas!

Ett annat tips som är enkelt och lite lyxigare till  välkomstdrinken är att duka upp  lite extra fina knapriga lättsaltade lantchips, och göra en röra på crem fraich, fint hackad rödlök, löjrom och lite dill. Enkelt och magiskt gott. Serveras med som här, Aperol eller med bubbel. Eller en ny favorit, gin, lite rabarbersirap och indian tonic water.

Aperol

3 delar prosecco (mousserande vin)2 delar Aperol1 del soda apelsinskiva och jordgubbar

Som vanligt firar vi nationaldagen med Charlies gudfar och min väninna Jeanette, tillika revisor och styrelseledamot i bolaget. Jag hoppas att vi kan sitta ute, även i år!

Önskar er en fin nationaldag.

Kram på er, Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity Inlägget innehåller adlinks

.

.