ANNONS

3 snabba belysningstips för en bättre inredning!

/

Inredningstips när det gäller belysning.

Jag talade om vikten av kvalitet på lampa i veckans tidigare inlägg. Belysning, så betydelsefullt, alltid, även om det är ljusare så här års, så behövs den.

Idag tänkte jag dela med mig av några enkla tips att tänka på när man jobbar med sin belysning i hemmet.

monlux-108

  1. Placera rummets lampor så att de alltid har en kompis. En tavelbelysning har exempelvis en kompis på sideboarden som är lite lägre. Det behövs för att belysningen ska bli optimal och inte stå ensam.
  2. Använd lågt placerade lampor kring soffan, för att få läsljus men också för att understryka möbelns funktion och öka samhörighetskänslan då ljuset och möbeln ligger på liknande höjd. Lampan förstärker möbeln!
  3. Tänk också på placeringen av lamporna. Låt dem bilda ett vågspel och undvik att  placera belysningen i en rak linje på samma nivå när du tittar ut över rummet. Rummet får inte tippa med all belysning på vänster sida, exempelvis. Eller bara vara i samma höjd som fönsterlamporna.. 

Lycka till!

monlux-102

Foto: Linda Broström

Bilder från Monluxsviten på Clarion Sign hotel som jag inrett.

Här har jag valt en belysning som passar med stilen på möbler och höjer den en extra nivå. Som också skapar stämning, samtidigt som den varierar belysningen i rummet. Lamporna är köpta hos Inredningsgalleriet och spegeln från Monlux.

Ha en fin fredag i sommarvärmen!

Kram Jannice

Bilder: Linda Broström

.

.

4
57

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00