ANNONS

Sommartider – mycket yang! Det balanserar vi bäst upp med…

/

Feng Shui och sommarinredning.

IMG_1819

Så här års, mitt i sommaren är det ett överslag av Yang i vår natur. Aktiva energier som ger intensitet. Det är solens strålar och värmen som är orsaken till eldelementet.

Kanske har vi arbetat och precis fått semester. En lite rolig sak att ta upp är att när vi är som mest stressade, drar vi ut på stranden och lapar ännu mer sol/yang som är en aktiv energi. Det bästa om man vill koppla av är egentligen att njuta av skogen, bergen, vandring (som alla är yin) för att balansera upp den aktiva energin yang.

Livet handlar om balans och det gör det oavsett om vi pratar om hur vi lever, vad vi gör och hur vi inreder. Uppnår vi balans får vi också en harmonisk känsla på köpet.

Men trots det så är solen en viktiga del för oss som bor i norr och de 3 sommarmånaderna är såklart något vi behöver. Det är inte bara det att vi kan sätta oss i skuggan eller vandra i skogen för att koppla av utan vi kan också så här års inreda med färger som tillhör metallelementet. Nej man behöver inte köpa nytt utan ta undan de varmaste inredningskulörerna, prylarna. Själv märker jag att jag dras mer åt silverljusstakarna än mässingsljusstakarna så här års. Det ger en lätthet till hemmet och skapar ljus!

Att inreda med ljusgrått, pastellfärger och vitt ger svalka till eldelementet och lugnar våra sinnen. Det kan räcka med att ta in en vit, sirlig bukett på bordet, sätta dit en silverljusstake på bordet och byta en kudde i soffan för att skapa ett lättsamt, sommarfräscht vardagsrum.

IMG_2027

I vårt allrum har jag äntligen fått hem våra kuddar från Slettvoll i Malmö som jag bett dem sy upp (i ett fantastiskt urval av vackra tyger) i en grålila ton som ger metallelement och tillsammans med de svarta kulören på våra möbler (vatten) ger det en svalkande härlig sommarinredning som balanserar upp eldelementet utanför husknuten.

Så får du in metallelement i din inredning:

  • Pastellfärger
  • Ljusgrått
  • Vitt
  • Metall som silver, krom
  • Runda och ovala former

DB3735A9-F3A2-40E9-8956-AD05617780F7

Intressant det där när vi börjar tänka på hur vi kompenserar det vi har ute med olika inredningar inne. För ingen kan väl säga att när vi får yin ute under höstens kala och kalla dagar, att vi inte tänder ljus, tar in plädar, filtar, tänder brasor och värmer vår inredning på olika sätt för att kompensera det kyliga avskalade naturen utanför?!

Ha nu en fin fin helg!

Stor kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

4
96

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00