Veckans Feng Shui analys – projekt Höllviken – före och efter BADRUM

Badrum före och efter.

Idag har turen kommit till badrummet i mitt projekt i Höllviken!

FÖRE

Här kändes badrummet omodernt pga av dess ”möbel”. För att fräscha upp det hela och möta upp badrummet med övrig inredning föreslog jag för kunden att behålla allt kakel och golv, men att byta ut badrumsmöbeln. Jag föreslog en lucka från Marbodal som heter Dyning i mörkt trä som band samman övriga rums träslag. Det mörka träet var också fint till det sandfärgade, gråblåkaklet som kunden först inte alls gillade men som jag envist berättade för henne att det kommer bli superfint när vi bara sätter till toner som varsamt följer med, istället för nu, den röda trätonen som bara sticker ut och står ensam.

Jag tog en bild på kaklet, gjorde en moodboard tillsammans med luckan som jag tänkt mig från Marbodal och ”the one and only badrumsspegeln” från Monlux, med optimal belysning. Från kallt, till varmt sken och från starkt till lågmält stämningsljus. Inte nog med att den är funktionell, den är som ett smycke för hela badrummet och höjer nivån avsevärt på inredningen.

Sedan ska man ju ha lite tur. Det gällde ju att kika vad de tidigare hålen var så att allt täcktes av nya badrumsmöbler och Monluxspegel, och det gjorde mitt önskemål med 3 cm marginal.

Och resultatet…

EFTER

Den nya möbeln tillsammans med Monlux spegeln blev ju en magiskt vacker kombination. Den ljuvlig sammetslena ytan i mörkbrunt som blev så fin till det gråblå kaklet och den champagne färgade spegeln.

Spegelns kulör går också igen i golvet och i fondväggen bakom vid badkaret (som ni kan se en glimt av i spegeln).

Alltså jag älskar när man får inreda och rädda det som räddas kan och väva ihop det till en bättre helhet genom att hitta inredning som lyfter den gamla och där helheten blir ett nytt resultat.

Inredningstipset!

Lyft ut 2-3 toner från den befintliga inredningen, golvet i detta fall, på nya ting i rummet. De mörkaste bruna tonerna valde jag till badrumsmöblerna, spegeln i sandtonerna och den gråblå kulören tog jag upp på handdukar och ljuslyktor.

Visst blev det bra?

Även här hade kunden vackra prylar från sina resor i Asien, som blev fina detaljer att njuta av när man ligger i badet och kikar ut över trädgården.

Så veckans Feng Shui analys bär med sig ett viktigt inredningstips.

Innan ni slänger ut allt, tänk på vad ni kan behålla och hur ni kan lyfta ut detta i rummet till en ny vacker helhet! Tänk vilken skillnad det blev rent prismässigt och miljömässigt genom att vi endast bytte badrumsmöbeln och behöll allt kakel och klinker.

Ha nu en fin start på veckan! Vi åker en runda på äventyr så häng med på Stories (händelser/videos längst upp på sidan) på min Instagram @addsimplicity

Kram på er, Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity 

.

.