De 5 elementen – grunden till en harmonisk inredning – steg 1 FÄRG

Inspiration sovrum

Ljuvligt vackert sovrum från Slettvoll! Svart och vitt, alltid en klassiker, men kan bli hårda kontraster, om man inte som här, mjukar upp det hela med en brobryggare i beige och/eller brunt.

De 5 elementen är grunden till en harmonisk inredning. De kan vara representerade i så väl färg, form som material. Men för att börja någonstans och göra det enkelt vill jag idag tipsa er om att bara tänka de 5 elementen i FÄRG.

Japp så enkelt är det att få balans i ett rum. Ser man bara till att ha alla de 5 elementen representerade i sin inredning blir helheten harmonisk.

De 5 elementen i färg:

• eld – rött, orange, gult, mässing • metall – vitt, pastell, ljusgrått, silver • vatten – svart, mörkgrått, blått • trä – grönt (växtlighet enklaste sättet att få in det i ett rum) • jord – brunt, beige, greige, koppar

Mässingsfoten på lampan skapar värme till rummet och ger det eldelement som behövs för att balans ska uppstå. Orkidén ger träelement. Det svarta vatten, det vita metall, och det beiga jord.

Imorgon tänkte jag bjuda er på fixa ovanstående stil till budgetpris!

Stor kram och tusen miljoner tack för alla fina kommentarer som jag fått på mitt jobb i Höllviken och alla före- och efter inlägg. Så roligt att ni gillar!

Önskar er en fantastiskt fin start på veckan!

Jannice

Bilder: Slettvoll

.

.