ANNONS

Ordning och reda i sommar – 7 enkla tips!

/

Oordning om sommaren.

4fuamagmhe

Har ni som vi här hemma, svårt att hålla ordning när det är sommar. Visst ska det vara härligt att enkelt byta om, ta en tur till stranden, cykla iväg på picknick, träffa några vänner på en kaffe i trädgården. Men det blir oftast en hel del oreda i hall och kök, av dessa snabba byten.

Så här kommer mina bästa tips på att hålla god ordning på hemmet! Inget nytt, inget revolutionerande, men enkelt och fungerar alldeles ypperligt.

  1.  Om du tar fram något, lägg tillbaka det på samma plats igen. Bok i bokhyllan, skor i hallen, disk i diskmaskin osv.
  2. Om du öppnar något, stäng det igen när du är klar. Låda man rotar runt i för att hitta ungarnas cyklop osv.
  3. Om du får post, ta ställning till innehållet direkt. Läs, kasta, ska det till fakturamappen, tillbaka till skolan, återvinning, jobbet osv. Inte på köksbänken och ta det senare. Senare kommer aldrig, det vet ni väl?
  4. Om du tappar något, ta upp det.
  5. Om du tar av dig något, häng upp det.
  6. Och det kanske allra bästa!

Om det tar mindre än en minut. Gör det direkt!

Citatet ovan är så enkelt och det säger jag till mig själv ofta. Gå ner med smutstvätten i källaren. Lägg in den vikta tröjan i garderoben. Skrapa av tallriken och sätt in i diskmaskinen… Ja ni fattar. Få saker tar mer än en minut i våra hem, men kan hjälpa till att skapa en förfärlig oordning. Ofta handlar det om lathet, eller att vi inte tycker oss ha tiden att göra den där lilla ansträngningen.

Sist men inte minst!

  •  Ställ en vacker bukett eller blomma där det ofta blir stökigt. Vi har köksbänken som ofta blir till en skräpplats i vårt hem! Här är vi duktiga på att lägga saker på hög. MEN ett knep är att om det står en vacker bukett, eller en växt, eller som ovan även en lykta som man tänder är det svårare att belamra platsen med skräp. Prova själv!

Så där mina vänner. Nu har ni några tips på vägen för en mer ordningsam sommar som minskar irritation och tjafs!

Ha nu en fin dag!

Kram Jannice

Bild: Sköna hem, Slettvoll

.

8
104

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00