ANNONS

Veckans Feng Shui analys – projekt Höllviken – arbetsrum blir sovrum

/

Före- och efterbilder arbetsrum blir sovrum.

FÖRE

IMG_5716

Då var det dags igen! En analys på mitt projekt i Höllviken. Före- och efterbilder. Tidigare ägare hade ett arbetsrum här, och mamman som jag nu inredde åt ville att alla barn skulle få ett eget rum. Så här kommer en bild på hur den största tjejen fick sitt rum.

Om man skulle göra en Feng Shui analys på den förra ägarens möblering av skrivbordet, så böra man inte sitta med ryggen mot dörren som det är idag. Jag hade valt att placera skrivbordet ut från rummet så man ser både fönster och dörr vilket ger en tryggare känsla. Det är något vi har i oss sedan långt tillbaka, att vi vill ha uppsikt över eventuella besök. Detta är mycket viktigt att tänka på, speciellt när ni inreder barnrum.

En annan sak som man bör veta är att ett vitt skrivbord gör oss mer effektiva, men är också mer stressande då det ger mer energi. Ju blankare yta, desto mer energi och flöde kan man säga.

EFTER

IMG_1013

Detta är ett ganska mörkt rum i sig då det enda fönstret vätter ut mot infarten där det står ett stort träd. Så jag valde att slipa golven  och lägga ett vitt vax på som tonade ner den tidigare gula känslan. Väggarna målades i den vit kulören ncs 0500 (samma kulör som i kök och hall), för att ge mer energiflöde och rymd till rummet.

IMG_0282

En större spegel placerades på den stora väggen då speglar har effekten att ge en känsla av rymd, skapa energi till rummet och fungerar som ett fönster. Perfekt om man inte har så många i ett rum. Se bara till att vara uppmärksam på vad du väljer att spegla. Välj det vackra istället för ex en öppen förvaring som ger dubbelt stök.

OBS!
Tänk på att inte placera spegeln mittemot ett fönster med sängen emellan, då det orsakar ett rusande energiflöde vilket ofta kan oroa sömnen.

6B264F7E-6C65-45FF-B9AF-C2C78CE69252

Flickan älskade den havsblå kulören på Mios säng och jag jobbade utifrån den. Den blå kulören tillhör vattenelementet. Jag valde att jorda rummet med den beige mattan och nattduksbordet i brunt trä (även garderoben är brun till höger som inte kom med på bild).

Nattduksbordet är runt och lite större för att kunna fungera som ett rejält bord för långa morgnar med frukost på sängen eller häng med kompisar och Netflix. Jag valde det runda bordet också för att inte ge några vassa kanter som pekar mot huvudet/ansiktet när man ligger och sover.

Golvlampan som jag valde i mässing ger värmande känsla till rummet och räcker för att ge eldelement. Trä hittar vi i orkidén och metall i de vita sängkläderna.

För att binda ihop rummet – nattduksbordet, den bruna garderoben till höger, la jag en brun kudde i sängen. Ett fiffigt sätt för att få allt till en helhet.

IMG_1013 2

Inköpslista:
Gardin, påslakan och kuddar från Ernst Hotel Supply.
Överkast Mio finns i fler färger.
Nattduksbord, Ikea, Vejmon.
Rund matta, Ikea

Kruka, Flowerteam.
Underbar box för smått, finns i en mängd färger (denna heter Göteborgsblå) från Bookbinders.
Fat, HM Home.
Tavla, Poster Tove Frank finns hos Ellos.
Säng, Mio.
Golvlampa (kap!) så fin i olika utförande köpt på Mio.
Den fina spegeln med mässingskant, Mio (finns även silver).
Mörkgrå puff, Ikea.

Önskar er en fin start på veckan!

Kram Jannice

Bilder: Svensk fastighetsförmedling
Efterbilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity
Inlägget innehåller adlinks 

.

.

16
93

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00