ANNONS

Projekt hemma – vi målar staket och fönster!

/

Trädgård, måla staket och fönster.

IMG_2303

Vad händer hos Wistrands denna sommar, mer än att maken brutit benet och det hemestras? Jo då, det var sagt sedan i maj att vi skulle måla staket och fönster. Dock har ju livet kommit emellan. Och det är helt ok. Roligheter, aktiviteter, spontana turer, sommarkvällar. Tja lite av varje! Men nu är vi igång!

Tonen blir något varmare grågrön än tidigare. Jag har tyckt att den förra var lite för mycket päronglass. Vill fortfarande att kulören ska matcha vårt koppar som vi har på huset, med ett ljust intryck men ändå med lite mer tyngd.

Ovan ser ni skillnaden. Kulören är kryddad med 3 nyanser och lite mer gult.

IMG_2319

Men först så har det tvättats och rengjorts! Absolut det viktigaste. Eftersom vi bor vid havet har vi använt oss av Alg- och mögeltvätt som ska ligga på i 48 timmar och sedan sköljas av. Hur smidigt som helst och snäll mot naturen!

Vårt staket är inte så slitet så vi har inte behövt att slipa ner något och grundmåla utan har sedan bättrat på med den nya färgen.

IMG_2304

Färgen vi använder oss av heter One Super Tech från Nordsjö. Gör man allt rätt kan den hålla upp till 16 år. Lätt att måla med och att lyssna på sommar i p1 (åh vad många bra det varit i år) och att ha maken mittemot gör ju inte det hela sämre.

Många menar att man ska ha fönsterfärg till staket, men därom tvistar det lärde. Nordsjö som hjälpt mig att plocka fram produkterna menar att står bräderna vertikalt, som hos oss, tillsammans med träkvaliteten på brädorna, är One Super Tech, att föredra.

EFD34D89-1A09-4B7D-881F-B5F0E5E3BBCC

Här ser ni skillnaden lite bättre på kulören från förr och nu… resultatet får ni såklart se framöver. (Ovan gamla, nedan nya).

IMG_2338

Åh vad det känns rent, fint och ordningsamt när det är nymålat. Att fixa utomhus i trädgård, på fasad och staket ger verkligen en fin känsla till huset. Det känns omhändertaget och välkomnande på samma gång.

Idag blir det en andra omgång på staketet här, men först en tur med väninna till några inredningsbutiker.

Kram på er,
Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

12
79

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00