ANNONS

Veckans Feng Shui analys – projekt Höllviken – tvättstuga

/

Veckans Feng Shui analys – projekt Höllviken – tvättstuga

Ny vecka och jag hoppas ni har haft en skön helg. Det blev inget inlägg igår för jag och familjen var faktiskt hembjudna till den här familjen i Höllviken som jag inrett åt. Denna underbara mamma med sina 3 fantastiska barn, som hade bakat hela dagen innan för att vi skulle komma. Söta!

Om ni visst vad det är roligt att se hur glada de är över huset och se att de trivs så mycket. Inget slår ju den känslan i mitt arbete. Att de haft en underbar semester i sitt sommarhus som jag fått äran att inreda. Härligt!

Idag har vi kommit till nedervåningen och tvättstugan, så häng med för här har jag ett inredningstips att ge er som kan göra att ni slipper större renoveringar!

FÖRE

IMG_5593 2

Tvättstugan var inte direkt en höjdare när kunden flyttade in. Det rummet som var mest slitet tror jag. Här bestämde vi oss direkt för att vi måste skapa nya smarta förvaringslösningar, vitvaror och framförallt avlastningsytor.

Vi hade även ett stort skåp med vattenmätaren att ta hänsyn till som ni ser på bilden nedan. Något jag ville bygga in med samma lyckor som övriga skåp för att skapa en lugn och harmonisk helhetskänsla.

IMG_5591 2

Till skillnad från badrummet, där kunden inte ville behålla kaklet (men det kom ni ihåg att vi gjorde ändå eftersom jag jobbade med kulören istället för emot) ville kunden gärna behålla det här blåa- och vitrutiga golvet. Så det hade jag att ta hänsyn till, och även här jobba MED den lite mer koboltblåa färgen och de inte helt ”nikotingula” plattorna.

IMG_8122 2

Golvet här var inte kritvitt vilket gjorde att det var svårt att hitta en väggfärg som passade med klinkern. Skulle jag tagit samma kritvita som vi hade på övriga väggar på nedervåningen hade golvet sett smutsigt ut. Så jag och målarna från Svensson & Son (vilka proffs, rekommenderas varmt) provmålade en hel del tills vi fick fram den rätta kulören med lite varmare känsla och som passade till de grå luckorna (kulören moln) som jag hittade hos Marbodal.

EFTER

IMG_1021

Jamen visst blev det en skillnad!!! Och sååå kul med det blå golvet som vi behöll och som kunden kände att hon ville ha kvar. Att vi hela tiden bevarade så mycket som möjligt av grunden när det gäller golv, kakel och klinker i det här huset för att sedan utgå från dem på och göra det bästa kring inredningen är bland det roligaste jag vet, och bland det svåraste för en inredare att göra. Jag menar att bara köpa nytt och välja allt från grunden är inga svårigheter att få till snyggt, men att bevara, tänka till vad som får MED och MOT stilen man valt, det är en utmaning.

Golvet ger en personlig touch till rummet och ger en skön vidare känsla in till gäststugan i trädgården som ligger en bit bort, som också håller de blå tonerna…

IMG_1022

Inredningstipset när något sticker ut?

Detta är ett knep jag tycker att vi måste bli bättre på. Att följa med istället för mot, det som är udda eller det som drar iväg i inredningen. Att i detta fall målat allt kritvit hade gjort att golvet stått ensamt. Nu med väggfärgens hjälp sammanförde vi golv och vägg. De grå luckorna från Marbodal gjorde att rummets kändes moderna och 2020 och bänkskivans lite varma ton av vitt/grått mötte upp golvets ljusa kulör, de grå luckorna och band samman allt till en fin helhet.

Exempel:

Gillar du exempelvis inte ditt bruna kakel i köket på din hyreslägenhet. Då är inte knepet att måla blått för att få det och försvinna, utan istället gå ton i ton med beige, bruna kulörer (kanske inspireras av en ZEN-känsla) och hitta något som uppdaterar känslan i köket. Det kan vara en lampa, nya stolar eller nya knoppar på luckorna. Växtlighet till det och ditt kök blir som nytt.

IMG_9465 2

En bild på hela tvättstugan innan tavlan kom upp längst bort. Förvaring på båda sidor och en rejäl avslastningsyta att vika tvätt på med utsikt över trädgården. Japp, det är Feng Shui att skapa välbefinnande samtidigt som man skapar inredningar. Vi valde också att placera vitvarorna i markhöjd (alltså inte på varandra) för att få en större bänk- och avlastningsyta att jobba med. Att böja sig, sätta sig på huk och plocka ur tvätten är en av de bästa träningsformerna. Så det blir win-win. Vardagsmotion när det är som bäst. Hehe…

Det var tvättstugan det! Vill ni se mer före- och efterbilder från det här jobbet i Höllviken hittar ni det här. Och vill ni se mer tvättstugeinspiration, kan ni kika här.

Hoppas ni får en fin start på veckan!

Stor kram
Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

,

,

14
95

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00