ANNONS

Vårt sovrum – sängplacering – och loppis!

/

Sovrumsinspiration

IMG_2646 2

En titt in i vårt sovrum som går i gråa, beigea toner med svarta kontraster. Något som vi haft i många år nu och som gagnar avkoppling och vila .

Det var här min färg Simplicity Greige föddes. Jag blandade den för hand tills jag var nöjd med kulören. Den hamnade på väggen här, och efter att ha visat den i mina sociala medier, blev efterfrågan så stor att Nordsjö frågade mig om jag ville sätta namn på den och saluföra den i deras butiker.

Vad tycker ni om mitt nya överkast? (Ja det borde strykas, men blev så ivrig att vilja lägga på det direkt). Men nytt är det inte! Återbruk när det är som bäst! Tror det är 10 år gammalt. Det har varit mammas och pappas ägo och de skulle skicka det till återvinningen och jag var snabb och norpa åt mig det. Ränderna tar perfekt upp väggkulören i greige! Överkastet är från Gant.

IMG_2648 2

Jag får alltid frågor om hur jag enligt Feng Shui kan placera sängen framför ett fönster, så jag förekommer med följande svar:

• Alternativet är att placera sängen under snedtak, vilket ger tryckande chi och där också currylinjer ligger som är ”Big no” att sova i (jordmagnetisk strålning).

• Gällande kraftposition, är fönstret relativt litet och sovrummet på övervåningen, vilket inte skapar en hotfull och olustig känsla, som om fönstret vore på nedervåningen och större.

• Och genom att vi har en liten sänggavel, en dekoration som bromsar i fönstret samt en rullgardin som vi drar ner när vi sover, minskar vi chiflödet. Även färgen på väggarna hjälper till att lugna, liksom gardinerna mot sydväst.

• Tvåsamhet med likadan nattduksbord och lampor som ger en väktarliknande känsla, är bra för såväl kärleken som för tryggheten i ett sovrum.

IMG_2647

Kuddarna har jag köpt på Slettvoll i Malmö. Magiskt fin kvalitet och innerkuddarna är de bästa jag någonsin stött på!!

Inköpsställen:

Överkast, återbruk från GANT som nu har stor rea!
Påslakan Read the label.
Dekorationskuddar Slettvoll.
Läskuddar, Mio. Finns i fler färger kanonpris nu 75 kr!
Nattduksbord, Ikea.
Bordslampor, Mio.
Dekoration fönster, Newport.
Stol skrivbord, Mio.
Matta, 2 st som jag lagt ihop, Ikea.
Solspegel, Indiska, liknande finns här.
Boxar, HM Home.

•••••••••••••••••••••••••••

LOPPIS 8.e augusti kl 10-12!

Ha nu en fin dag! Här ska det rensas. Till helgen lördag den 8:e aug, blir det loppis här på vår gata! Rekvisita, barnkläder, fina leksaker, regnkläder, överdragsbyxor, allt till skolstart och mammas inredningsprylar och kläder såklart!

Vi ses på Lybecksgatan, vid Rausingstorg, Råå kl 10-12 på lördag den 8:e augusti!

Förslag på utflyktsmål till Råå på lördag:

• Vår loppis på Lybecksgatan vid Rausingstorg 10-12
• Njut av sol och bad 100 meter ner på stranden.
• Ta en lunch på en av våra trevliga restauranger på Råå.
– Bistro 46
– Trivas på Råå
– Veras Deli
– Kajgatan 1
– Piren Råå
– Mammas Kök
– Bistråå

Hoppas vi ses!

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity
Inlägget innehåller adlinks.

.

12
84

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00