ANNONS

Skapa balans i badrummet med de 5 elementen

/


När jag föreläser om de 5 elementen brukar jag alltid ge ett exempel på hur man skapar balans mellan dem i just badrummet som oftast är i obalans i våra hem. Senast igår när jag gästade podden ”Vad gör du annars då?” (återkommer om datum) gav jag detta som ett exempel.

Ofta ser det ut som nedan, kritvitt, eller ljust grått. Vilket bara då består av ett element, METALL, vilket i sin tur ger obalans, avsaknad av kontraster och en kal, kall och inte speciellt inbjudande känsla.

17+ best Ideas bath room tub ideas tile

Först och främst de 5 elementen består av:

• jord (brunt, beige)
• eld (gult, orange, rött)
• metall (vitt, grått, pastell)
• vatten (svart, blått)
• trä (grönt)

Dessa fem är grundpelarna i en inredning. Man kan dela upp allt i vår omgivning i dessa och de kan finnas i både färg, form och material. Alla bör de vara representerade för att skapa en fin balans i ditt hem.

I denna analys tar jag hänsyn till färgen (samt belysning) för att vi ska börja göra det enkelt. För det är ju så att det är färgen vi först och främst lägger märke till i ett rum. Eller hur?

30+ Unordinary Small Bathroom Design Remodel Ideas With Awesome Tiles To Try

Varför är badrummet bra att börja med?

För oftast har vi kanske bara vita eller ljusgrå kakelplattor (metallelment) och behöver få till ytterligare 4 element för att skapa balans och för att få bort den ”kyla” som uppstår. Ovanstående bild tycker jag är ett ypperligt exempel hur man skapat balans.

Ovanstående bild är balanserad för att:

• Vi utgår ifrån att det redan finns ett överslag av metallelementet, det vita kaklet.

• Att då som här addera svarta detaljer som ger vattenelement skapar en fin kontrast.

• Brunt trä som jordar och värmer den kalla känslan i ett badrum behövs för att det ska kännas mysigt. Det kan också vara en korg på golvet med handdukar, eller som här bruna flaskor med tvål och lotion.

• Den lilla kvisten med grönska på handfatskanten, gör så stor skillnad för helheten. Grönska är ett måste i ett badrum för att rummet ska kännas balanserat.

• Belysningen ger eld, det skulle likaväl kunna vara ett tänt doftljus, men också ett par terrakottaröda handdukar eller senapsgula så här års för att ge en värmande känsla på badrummet.

Så veckans uppgift! Kika på ditt badrum genom de 5 elementen. Ta en före och efterbild, gör jobbet och addera de element som saknas. Se skillnaden det gör och framför allt KÄNN och UPPLEV känslan!

Önskar er en fin dag!

Stor kram,
Jannice

Bilderna är från Gagohome, via Pinterest

.

22
163

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00