ANNONS

Feng Shui analys – klassisk stil möter kärleken till mönster

/

Veckans Feng Shui analys!

1400@60-2

Än en gång vad roligt att ni är så många som tycker om den här kategorin. Förra veckan analyserade jag Funkishus och idag tänkte jag analysera ett klassiskt hem där kärleken till mönster skapar personlig känsla.

Ovan är en matsalsplats som omringas av en bokhylla. Ni som lyssnat till mig på föreläsningar och i podden vet att jag ofta talar om att en bokhylla också ger ett mönstrat intryck. Böcker som står i en bokhylla ger trä, då deras bokryggar skapar ränder, och då mönstret ränder tillhör träelementet. Träelementet är växtligt, livfullt och ger energi, så i det här rummet finner vi det både i mönster av böckerna, i färgerna på det gröna porslinet i hyllan men också på bordets porslin. Självklart tillhör även buketterna trä. Matsalsbordet tillhör jord då det håller en mörkbrun ton.

Om man har ett rum med mycket mönster kan man använda tvåsamhet för att struktera upp och lugna. Det har man gjort exemplariskt här genom de två ovala urnorna i bokhyllan. Grymt bra!

Den gröna petroleum färgen på porslinet i bokhyllan har också lyfts ut i rummet på bordet så det blir en helhetskänsla.

1400@60-3

Vilket vacker sovrum! Man har gått vidare med den här petroleum tonen med en underbar sval aquaton på väggarna som också har förmågan att hjälpa oss att koppla av. På båda sidorna har man ett rejält tryggt nattduksbord som jordar. Och ett extra plus att lamporna hänger vid sidan om, så att ingen onödig elektricitet strålar under sängen när man ska sova. En rejäl sänggavel alltid ett fint plus! Skön att luta huvudet mot när man ligger och läser, men också en extra trygghet då den ger en skön kraftpostion, som iof sig redan finns i detta rum. Sängen är möblerade mot en vägg med utsikt över rummets fönster och dörrar, och ger trygghet.

Många kanske undrar över tavlan?  I Feng Shui förespråkar man att inte ha något över sängen som kan kännas hotfullt genom att det kan ramla ner över en. Dock tycker jag den här smala tunna tavlan inte ger något störande känsla och får helt enkelt hänga kvar i min analys.

Superfin balans mellan tingen och de fem elementet. Bruna nattduksbordet, linnegardinerna och ockra gula sammetskddarna, jord. Vatten i det blå överkastet. Trä i böckernas färg, vasen och i blommorna på nattduksbordet. Eld i mässingen och i materialet i fårskinnskuddarna. Metall i pastellen på väggarna, i mattans färg och i de vita tonerna på täcket.

Superfint!

1400@60

I hallen möts man av ett vackert årstidbord som jag alltid förespråkar att man bör ha. Där man kan välkomna med vackra ljusstakar, en blomma eller något annat som inbjuder till välbefinnande. Åter igen tydlig tvåsamhet som lugnar rummet. Fint med kontrasterna mellan den runda formen på lamporna, spegeln, mot kantigheten i tavlorna på varje sida.

1600@80

I vardagsrummet ser vi en mängd mönster som blandats vilket ger en bohemisk känsla till inredningen. Fortfarande håller man en dämpad färgskala som gör att mönstren inte blir så ”hårda”. Man håller ihop helheten genom att använda sig av kulörerna i tavlan vilket sammanfön mönster och färgskala och gör det skönt för ögat trots att det är mycket som händer. Tvåsamheten i fönstret av lamporna samt de två blå fåtöljerna, hjäper till att lugna rummet.

Skönt, personligt och ett hem vi allt för sällan ser som inspiration, inte minst i sociala medier! Mer sånt här, säger jag!

Önskar er en fin söndag och glöm inte Stilsnack som kommit ut med nytt avsnitt idag! Det handlar om färg!!

Kram Jannice

Ur Sköna hem nr 11, 2019
Foto: Anna Nyblaus

13
166

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00