En Feng Shui analys – designparets moderna villa

Feng Shui analys med Addsimplicity, modernt boende.

Idag tänkte jag analysera designparets moderna hem med milsvid utsikt över Mälaren.

En neutral färgskala kräver en mängd gröna växter. Det har ni hört mig säga förr. Så även i denna villa.

Här ser vi en mängd svarta kulörer (vatten), brunt, puts och ruffa material (jord), grönskan som blir träelement. Vi saknar dock metallelementet i form av kulör, däremot ser vi det i runda former. Det kräver också tänd belysning i denna inredning för att eldelementet skall representeras och gör inredningen komplett.

Mycket av grönskan utanför kommer att försvinna under vinterhalvåret och detta är så viktigt att beakta, när man har så här stora fönster. Chidraget, energierna och den rusande känslan i rummet gör att man får svårt att koppla av och finna ro. Då kan man t ex som här, använda sig av stora växter, rejäla mattor, stor taklampa, gardiner och textiler som bromsar flödet.

För att känslan ska bli harmoniskt i ovanstående rum, behövs också metall element och eldelement. En fårskinnspläd i soffan, några lyktor på bordet och golvlampor som boar in sittplatsen.

Inte mycket metall men titta bara på bilden hur stor skillnaden metallen i cykeln gör för helheten i bilden. Det tunga svarta och bruna blir liksom lite piggare och luftigare och inredningen blir inte så kompakt.

Att få in elden i kulör, märker jag många tycker är svårt. Men då kan man se mässing som alternativ. Det ger en värme och klassas som gult och därmed tillhör eldleementet. Tänk vilken skillnad det hade blivit om kranen var svart i detta fall.

Kantiga former kräver yviga och runda växter, möbler och krukor för att balansera upp och göra helheten harmonisk. Det tycker jag man har lyckats med ypperligt här.

Dock tänker jag att det är viktigt med städsegröna växter i sådan här miljö annars blir det bara jord och vattenelement den kalla årstiden. Tänk er själva en rund buxbom, en pumpa så här års i värmande orange och en lykta i svart som tar upp fönstren.

Ha nu en fin söndag och glöm inte att Stilsnack sänder live ikväll på Instagram mellan 20.30-21.30 där du kan ställa dina frågor om inredning, mode och stil.

Hoppas vi ses!

Kram Jannice

Bilder: Sköna hem nr 11 2020