Mina bästa konkreta belysningstips!

Mina bästa konkreta belysningstips!

Hoppas er helg har varit lugn och skön! Läslov och jag är hemma med barnen denna vecka. Nu märker man snabbt vad det mörknar tidigt om eftermiddagarna vilket får mig att tänka på ett inlägg om belysning. Detta ack så viktiga inredningsverktyg som gör stor skillnad till en inredning. Så här har ni mina 7 viktigaste belysningstips!

• 7-10 belysningspunkter i ett rum (japp, där har vi mycket att jobba på i våra svenska hem). Räkna i dina rum och se vad du behöver addera. Blanda mellan dessa varianter:

– allmän belysning (den starka belysningen i taket som man brassar på när man vill städa, leta efter något, bör ha dimmer för att fungera under alla tider på dygnet)

– punktbelysning (arbetsbelysning, läsbelysning vid fåtöljen, tavelbelysning eller spot på ett konstföremål)

– dekorationsbelysning (dekorer hemmets fönster, sideboards m.m, en slags stämningsbelysning)

• En lampa kan inte stå ensam utan behöver alltid en kompis. Det kan vara en dekorationslampa på vänster sida om soffan och på höger sida om den står en golvlampa.

• När du tittar på rummet som är belyst, bör lamporna vara placerade likt ett EKG, vågmönster. Undvik att placera alla ljuskällor på samma nivå. Då blir hemmet platt – dött!

• Att inte ha en dimmer på sin belysning är som att bara ha en volym på stereon.

Så denna vecka tycker jag vi rannsakar vår belysning i hemmet. Eller hur?

Lycka till och fin start på denna sista oktobervecka!

Kram Jannice

Bild: Slettvoll Jannice Wistrand, Add Simplicity

.