ANNONS

Feng Shui analys på en lantlig dröm i adventsskrud

/

Lantlig dröm i adventsskrud.

1400@60-27

Veckans Feng Shui analys går i adventsmysets tecken. Skillnaden i en inredning när vi som här får in värme i form av ljus och den röda värmande kulören på blommorna.

Rummet har en hel del energiflöde med alla sina fönster och avsaknaden av gardiner. Dessa bromsas av bordets bruna kulör och känslan ger platsen ett trivsamt lugn.

Hadet bordet också varit vitt som stolarna hade det kännts betydligt mer kalt och kallt. Nu balanserar träbordet upp fint med sin mjuka kontrast. Notera hur fint den bruna tonen går mot de smutsigt röda amaryllisarna. Hade det varit svart bordet hade kontrasten blivit alldeles för hård.

Mattan (som är i minsta laget, tänk på att din matta gärna får vara minst 70 cm ut från kanterna av bordet) ger också en jordande och lugnande känsla till rummet.

Titta även på krukorna i fönstret. Se vad mer balanserat det blir när man får in krukan i terracotta än den bredvid i vitt. Det är för att terracottan ger ett element till, jord och trä till allt det vita (metall). Vit kruka tillhör ju metall och då går man bet på jordelementet. Så här års behöver man mer i fönstren som stoppar upp, sedan på sommaren, vill man släppa in energin, lätta upp och svalka rummet istället, och då hade vit tyckt att de vita krukorna är självklara.

1400@60-28

Önskar er en fin, mysig, lugn och harmonisk söndag. Hoppas ni får njuta av tända ljus oavsett om era adventsljusstakar kommit på plats eller inte.

Ikväll kör vi på Stilsnack livepodd igen. In på vår Instagram kl 20.30-21.30 och passa på att ställa dina frågor om inredning, mode och stil.

Hoppas vi ses!

Men först blir det Råå lyser, se mitt tidigare inlägg i fredags!

Kram Jannice

Bilder: Sköna hem se mer här.

2
60

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00