ANNONS

Feng Shui analys på årets inredningsdesigners hem i Höganäs.

/

Feng Shui analys på årets inredningsdesigner enligt Residence hem i Höganäs.

31855748

Årets inredningsdesigner enligt tidningen Residence, Marie Olsson Nylander som ni säkert känner igen från SVTs husdrömmar i Sicilien. Nu säljer hon och maken deras hem i Höganäs och jag tänkte göra en Feng Shui analys på denna inredning.

Maries sätt att inreda är nästintill scenografiskt. Konstnärligt och det finns alltid en tanke bakom varje pryl.

Feng Shuins grundprincip handlar om att bara omge sig med saker man tycker om, och när det gäller Maries inredningar känns detta som en självklarhet. Och till syven och sist när det gäller inredningar är ju det ett hem och dess inredning handlar om. Att omge sig med, saker man tycker om och tycker är vackra och värdefulla för en själv, snarare än att kopiera andras liv och jaga likes i sociala medier.

Ofta när man ser den här slitna looken, ser vi det tillsammans med vitt eller pastell. Maries sätt att blanda det med färgstarka kulörer, plast och modernt gör att man kan se att det är just hennes inredningar.

31855691

Inredningen har ett överslag av jordelementet, som vi hittar mycket i de slitna materialen. Mörkbruna träslagen och ”döda växter”. För att dämma en inredning med för mycket jord (som kan göra en deprimerad), krävs metall för att lätta upp. Som här i de vita stolarna, ett annat alternativ hade varit att ta in mer krom, silvermetall. Ett annat sätt att ge liv åt så mycket jord, är just kulörer som vi hittar mycket här.

31855700

Marie jobbar ofta med mycket intryck, att då inreda med tvåsamhet gör att saker och ting struktureras upp och gör det hela lugnare. Se ovan i den turkosa dekorationen på väggen.

31855682

Bohemiskt och slitet, långhårigt och lite ”skitigt” möter moderna lampor som rör om och överaskar.

31855730

Överdådet med kristallkrona, speglar och lila mastiga gardiner, tonas ner av det slitna, ryamattan, de låga möbelvalen, synliga träet och vintagelooken. Motsatsförhållanden mina vänner!

31855662-2

Vill du se mer av huset? Kika in på Fastighetsbyrån här.

Önskar er alla en fin söndag! Ikväll kör vi livepodd med Stilsnack. Så kika in på vår Instagram på Stilsnack 21-22 och få svar på dina frågor om inredning, mode och stil! Hoppas vi ses!

Kram Jannice

Bilder från Hemnet, mer om huset hittar ni här.

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00