ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

En harmonisk och vacker trädgård med min onlinekurs i Feng Shui

/

Feng Shui Trädgård

feng shui trädgård italiensk

Hur konstigt det än låter så är februari den månaden på året då det är dags att börja planera för utesäsong och trädgårdsliv. Har du inte en trädgård, kanske du har en balkong eller en liten uteplats att rå om.

Hur gör man då för att skapa en vacker och harmonisk trädgård? I min onlinekurs i Feng Shui och trädgård får du veta allt du behöver för att skapa en oas att njuta av, året om.

Du är bara ett klick ifrån här! Och med koden SPRING får du just nu 20% (gäller februari ut).

Passande nu i coronatider när många av oss har fått lite mer tid över. Du kan även ge bort kursen, perfekt till någon du håller kär som är i riskgrupp? Ett presentkort finns på sidan där du klickar hem kursen. Och det bästa? Du kan börja direkt!

Nedan får du ett smakprov på några av alla tips jag delar med mig av i kursen. Du får även följa med mig in i min egen trädgård, i videos och vackra bilder.

1 Planera och gör en skiss

trädgård skiss av karin

Att göra en skiss på sin trädgård är a och o för att nyttja all yta och få ut det bästa möjliga av trädgårdens alla hörn. När du skissar tänk zoner.

° Aktivitet (gunga, volleyballnät, lekstuga etc)
° Matplats (olika matplatser, caféplats, loungeplats)
° Odla (odlingar, fruktträd, växthus..)
° Avkoppling (solstolar, hängmatta, läsplats i skuggan)

När ni planerar för alla dessa zoner, glöm inte att titta på väderstrecken, eventuella träd, skuggor osv. Så att varje zon får den funktion som önskas. Solstolar i sol, matplats i skugga, odlingar med bäst förutsättningar för att gro osv.

2 Tänk på flödet

innegård

En harmonisk trädgård bygger på varsamma övergångar. Man möblerar utifrån naturens formspråk, där trygghet står i fokus. Bry dig om varje hörn i din trädgård och undvik tomma ytor av gräs som lätt skapar en känsla av för starka rusande energier. Man vill att energierna ska varandra från plats till plats i lugn takt. 

3 Följ husets stil

husets stil

Vackrast blir det om man följer husets stil när man väljer växter. Likaväl som det är lättare att lyckas med sin inredning om man följer husets arkitektur. Se bara på bilden ovan, så fint husets fasad och växtvalen blir tillsammans. Romantiska blomval och växter passar exempelvis bättre till ett 1700-tals hus. Och tänk också på att en stort pampigt hus, typ en Patricievilla, kräver också stora pampiga växter. Ståtliga eleganta rosor, buxbom i krukor som tar för sig. Inte små ”pluttekrukor” som försvinner. Det ger samma intryck som en för liten matta i ett vardagsrum.

4 Tänk de 5 element

tegelhus

Titta på husets utförande. Är det av tegel som tillhör jordelementet, med svarta fönster som ovan (vattenelementet). Gröna klätterväxter som är trä, då blir det extra vackert att välja blommor som håller en vit eller ljusrosa kulör som tillhör metall. Belysningsslingan ovan står för eld. Är huset istället vitt? Då kanske det är vackrare att välja lila blommor som lavendel tillsammans med limegröna växter som tillhör trä. Nyfiken på det här med de 5 elementen? Kika in på min Feng Shui skola HÄR.

5 Tänk motsatsförhållanden

motsatsförhållande

För att få till lyckade inredningar och trädgårdar är hemligheten motsatsförhållanden. Som här, både i färg och form. Komplementsfärgerna lila och limegrönt mot varandra. Spretigt möter runt. Tänk också att ett hus är alltid kantigt, dörrar och fönster likaså. Därför blir det alltid mer lyckat att jobba med böljande former, så väl på gångar, som på krukor och växter.

Ja men då får vi väl helt enkelt säga att trädgårdssäsongen är i gång i och med detta inlägg. Här i Skåne är du härliga plusgrader och sol idag, så en bra dag att ta bort julbelysningen i trädgården och rensa upp lite. SOM JAG LÄNGTAR EFTER VÅREN!

Önskar er en fin dag!

Stor kram,
Jannice

 Trädgårdskurs: Jannice Wistrand, Add Simplicity

11

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00