ANNONS

Feng Shui analys på ett vackert hem med elegans och personlighet

/

Klassisk elegans! Sekelskiftshus i vackraste inredning.

Idag bjuder jag på ett av de vackraste hem jag sett. Älskar den här stilen. Så fri från ängsligt uttryck. Motsatsen är en trygg och personlig inredning, som känns så skön och avslappnad att vistas i.

Fri från trender, omgiven med föremål som det märks att de som bor där samlat på sig under åren, och som får ta plats i stilleben för att man älskar dem och förgylls av dem.

Den gemensamma kulören som håller ihop inredningen är den gråblåtonen, som man hittar på såväl väggar som textilier. Ett bra tips om man vill få en enhetlig känsla i sitt hem.

Basen är vitt, beige och brunt. Brunt och blått är en fantastiskt fin tidlös kombo.

En annan viktig sak här man inreder och vill skapa ett personligt hem (förutom textilier som gardiner, mattor, kuddar och plädar) är att skapa vackra stilleben.

Jobba med böcker för att skapa nivåskillnader. Tänk motsatsförhållanden, som mörkt mot ljust, blankt mot strävt, högt mot lågt, kantigt mot runt…

Även i köket som är grått har man mött upp den blå kulören genom att addera en klassisk tapet, och lyfta ut kulören på kuddar i soffan och på urnorna i fönstret.

Sist men inte minst har man arbetet med den orange tonen som ger eld till inredningen. Den är extra fin till blått (tänk grekiska dörrar mot terracottafärgade krukor).

Elden av detta slag är extra bra, då den ger värme till inredningen oavsett om belysningen (som också är eld, och som många förlitar sig på i sin inredning) är tänd eller inte. Alltså är rummet i balans även dagtid.

Urvackert hem som tilltalar mig väldigt mycket och som har en perfekt balans enligt läran om Feng Shui.

Önskar er en fin lill-lördag! Här ska barnen och jag ta en tur till mormor och morfar och grilla korv. Herrejisses vad man har ätit ute det senaste året!

Kram på er!

Jannice

Ur Sköna hem nr 1 2021

12

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00