ANNONS

Plantera om krukväxter

/

OMPLANTERING – PLANTERA OM KRUKVÄXTER

1280007_hedera-helix-shamrock-ranka-85cm-2

Lite ledigt har det varit här. Hoppas ni haft en skön påsk och tack för alla tips om inlägg som ni önskar! Så mycket bra tips, och väldigt många som tycker samma. Analyser på ”vanliga hem” och ge tips på förslag till något som ”skaver” i en inredning. Mer mode och skönhet, samt ni verkar vara trädgårdssugna. Tror jag det! Samt vilja ha tips på stilleben, fönsterdekoration, belysning och mer plocksidor, hjälp att hitta stilen, och fortsatt massa Feng Shui tips! Så nu har jag lite uppslag att jobba med framöver!

•••••••••••••••

Ni vet att jag förespråkar växtlighet i en inredningen för att den ska bli harmonisk och komplett. Att ta hand om dem är a och o för bästa känslan och resultat.

Bästa tiden att plantera om krukväxter är i början av våren när ljuset kommer tillbaka och naturen börjar vakna till liv igen. Låt det även hända med dina vintertrötta krukväxter. Vi ger dig tips på hur du lyckas med dina omplanteringar.

Sovrum-addsimplicity-

DET HÄR BEHÖVER DU VID OMPLANTERING:

 • Jord och näring för krukväxter
 • Rena krukor
 • Sekatör
 • Handspade
 • Lecakulor
 • Vatten
 • Vattenkanna

SÅ HÄR GÖR DU NÄR DU PLANTERAR OM DINA VÄXTER:

 1. Lossa krukväxten från den gamla krukan genom att vända den upp och ner eller stöta den lätt mot en bordskant. Om den sitter hårt kan du försiktigt klippa upp eller slå sönder krukan. Var rädd om rötterna.
 2. Klipp bort eventuellt fula och skadade rötter med en sekatör och ta bort gammal jord.
 3. Om plantan har växt väljer du en ny och ren kruka som är några centimeter större i diameter än den gamla. Om plantan inte har växt räcker det med att byta ut jorden. Är det en stor kruka du planterar i kan du lägga lecakulor eller pimpsten i botten.
 4. Häll lite jord i botten och placera sedan klumpen i krukan. Fyll på med jord runt växten.
 5. Knacka krukan försiktigt så att jorden sätter sig och fylls ut mellan rötterna jämnt i krukan.
 6. Vattna växten ordentligt.
 7. Klart!

Ska själv ta tag i mina krukväxter och ge dem lite extra kärlek idag. Får erkänna att jag ibland varit bekväm och hellre köpt nytt när jag sett att växterna börjat se trött ut, men nu är det nya tider! Dags att även ta hand om växtligheten!

Kram på er, Jannice

Information från Interflora. Bild: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@addsimplicity
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00