ANNONS

Mönstermixa – 3 tips för ett lyckat resultat

/

Mönster i inredningen.

jvhax6q2ht-2

Onsdag och efter studiedag är barnen åter i skolan och vi på jobb. Ledigt i en vecka och nu på´t igen. Hoppas ni haft skön påskledighet och ni som har lov denna vecka, önskar jag detsamma.

Jag tänkte att jag skulle ge tips kring mönstermix i en inredning, och hur man lyckas för att det inte ska bli plottrigt.

1 Plocka upp färgerna i mönstret

Har du ett mönster plocka upp några av färgerna (förslagsvis två), så står mönstret inte ensamt och det känns genomtänkt.

2 Enhetlig kulör lugnar

När du har ett mönster måste du alltid ha någon ensamkulör som lugnar. I detta fall ett vitt lakan (inte med mönster) utan i en enhetlig färskala av mönstret. Det kan även vara en puff i en kulör, en kudde, en sänggavel. Allt kan inte ha mönster, och våra ögon behöver något att vila ögonen på i mönsterhavet.

3 Storlek på mönstret spelar roll

När du ska blanda olika mönster spelar storleken roll. I detta fall, blommönstret, då går det bra att mixa med ett helt annat mönster, typ randigt men om man vill mixa med ett annat blommönster, då måste det mönstret vara av betydligt mindre skala (eller större) än befintlig för att det ska bli bra.

Helt enkelt inte för snarlikt för då konkurrera de med varandra istället för att lyfta varandra. Och alltid med en gemensam färgskala som håller ihop mönstren.

f6k5tgzjn3-2

Idag ska jag ner till Malmö och kolla in mitt inredningsprojekt där. Jag ska välja gardiner och kika på slipade golv! Häng med mig på Instagram @addsimplicity .

Önskar er en fin onsdag!

Jannice

Bilder: Slettvoll

.

.

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00