ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Före- och efterbilder sovrum

/

Tänkte visa er lite före och efterbilder från mitt senaste jobb i Stockholm! Samma som jag gjorde förr sommaren när jag inrett klart Höllvikenhuset om ni kommer ihåg det.

Jag har även länkat till alla inköpsställen så ni enkelt hittar dem här.

Vi börjar med master bedroom! Det näst viktigaste rummet i ett hus efter hallen. Det är här du ska samla kraft och energi. Återhämtning, vila och kärlek. Så det är viktigt att du också inreder detta rum för att skapa de bästa förutsättningarna för det.

Allt som oftast ser jag föräldrar ta det minsta rummet i huset. Ingen sänggavel, knappt ett överkast, inga sängbord och så låga ben (eller inga) att man får vibbar från när man var på läger och sov på en luftmadrass i en gympasal.Nä nu steppar vi upp och gör det inbjudande och värdigt! Du är värd att koppla av i sköna lakan, njuta av vacker väggfärg och tända ljus. Börja morgonen med att sätta fossingarna på en skön matta och avsluta kvällen med en god kopp te lutandes mot en mjuk sänggavel.

Ja ni fattar. Omhändertagande om dig själv. Skillnaden mellan ovärdigt och värdigt. Du är värd det bästa och inget annat. Och nej, omhändertagande behöver inte kosta massa pengar. Bara lite tid och insats.

FÖRE

IMG_2095

Inte mycket omhändertagande här. Vita väggar och avsaknaden av gardiner gör att energierna rusar och det kan bli svårt att koppla av. Det finns heller inget extra som inbjuder till mys, skönhet att fästa blicken på, eller något som berör sinnena .

Garderobsförvaringen är just det, endast en förvaring. Men den kan bli så mycket mer när den följer med in i ett sammanhang. Då lyfter den snarare inredningen och ger en tillhörande känsla. Att inte inreda med garderob ända upp till tak gör att du missar en del förvaringsutrymmen men också blir det en dammsamlare…

Moodboard

Skärmavbild 2021-05-04 kl. 15.22.53

Min moodboard för Master bedroom.

EFTER

Kunden hade önskan om 3 saker. Hotellkänsla, hon älskar grön och ville ha en snygg och praktisk förvaring till sina kläder. Och självklart är det min plikt som inredare att möte hennes önskningar och behov.

Den ljuvliga färgen heter City Space och är från Jotun. Säng och sänggavel är från Mio och färgen heter skogsgrön. Många säger ofta till mig att de ska ha varma färger. Vill bara påpeka att det handlar om så mycket mer. Dessa kulörer är kalla men kombinationen, med textilier och mässing, gosig matta gör det ändå inbjudande och varmt, och inte då klistrigt och gör eldigt om man hade haft mycket varma kulörer. Kalla kulörer hjälper oss koppla av, varma kulörer är mer aktiva. Det finns en mängd forskning på det. .

Att inreda med gardiner (i detta fall mörkläggningsgardiner) är både praktiskt och väldigt vackert. Dessa är uppsydda av Gotain. Överkast från Mio, (såååå fint, nu på rea dessutom och i fler färger) liksom kuddarna (också på rea nu). Sänglamporna är från Newport.

Ryamattan är från Mio och jag har valt att sätta ihop 2 stycken (finns även i vit och i andra storlekar). Perfekt budgettips! Bara ruffsa zickzack mellan de två så försvinner kanten, när det är en långhårig matta.

Bänken vid fotändan är från Classic Collection och du hittar den här.

Jag valde Elfa som inredning i garderoben. Från golv till tak! Det som gjorde stor skillnad är belysningen, men också att jag valde samma kulör på dörrarna som på väggen. Att behålla vita garderober när man har kulör på väggarna blir sällan bra. Måla in dem säger jag. Den bruna listen i trä håller samman och ger en fin värme till övrig inredning. Just nu kan du anmäla dig och tävla om en makeover i ditt sovrum med garderobslösning.

Det vackra nattduksbordet är en favorit som jag hittat hos Bysso Interiör.

Vad säger ni!? Har ni ordning på ert sovrum och har ni den oas för avkoppling som ni förtjänar?

Kram på er och ha en riktigt fin dag!

Jannice

Bilder: Jannice Wistrand

.

.

25

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00